Созопол иска завод за рециклиране на отпадъци 1

Созопол иска завод за рециклиране на отпадъци

Созопол иска завод за рециклиране на отпадъци 2
Депото край Созопол

На последната за миналата година сесия на общинския съвет в Созопол бе взето решение за изграждане на „Производствен комплекс за преработка на битови отпадъци на територията на община Созопол”. Става въпрос за завод за рециклиране на битови отпадъци, който ще бъде построен на територията на „Регионално депо за неопасни отпадъци-Созопол”, което се намира в землището на с.Равадиново.

С докладна записка кметът на община Созопол поиска  принципното съгласие на общинските съветници за изграждането на екопроизводството, заради което се налага промяна на комплексното  разрешение за експлоатация на Регионалното депо за  неопасни отпадъци. Мотивите на градоначалникът са, че в Регионалното депо ще бъде направена реформа, като се изгради съоръжение за първично рециклиране на отпадъка и неговото разделяне, последващо с изгаряне на отпадъка, който не може да се ползва.

Continue reading

Депото край Созопол ще приема отпадъците на Приморско и Царево 3

Депото край Созопол ще приема отпадъците на Приморско и Царево

Депото край Созопол ще приема отпадъците на Приморско и Царево 4
Депото край Созопол

До 15 юни трябва да решим проблема с прехвърлянето на управлението на претоварна станция Приморско и да определим цена за тон отпадък, за да могат общините Царево и Приморско да извозват отпадъците си в Регионалното депо в Созопол

заяви кметът на община Созопол по време на заседанието на Сдружението на трите общини за ползване на Регионално депо за неопасни битови отпадъци-Созопол, съобщиха от пресцентъра на община Созопол.

На срещата присъстваха представители на областна управа, кметът на община Царево Петко Арнаудов, а община Приморско бе представена от зам. кмета Атанас Стойчев. Отсъствието на кмета Лиляна Димова бе една от причините да не се стигне до решение за крайната цена на тон отпадъци.

Continue reading

От Разлог и село Баня посетиха Созопол заради депото

От Разлог и село Баня посетиха Созопол заради депото 5Представители на Община Разлог и на село Баня посетиха Созопол, за да се запознаят с начина на функциониране на регионалното депо там.

Посещението беше реализирано в рамките на двудневен семинар, свързан с реализирането на проекта „Подготовка на инвестиционен проект за Регионално депо – Разлог и предприятие за предварително третиране на отпадъци”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд.
Continue reading