Отличиха за полицай на месеца Кирил Батоев от Созопол

Отличиха Кирил Батоев от РУ-Созопол за Полицай на месеца

Районно упралвние - Созопол, ПолицияНа поредната церемония „Полицай на месец Август” провела се пред личния състав на Районно управление „Полиция” – Созопол, Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров отличи полицай Кирил Батоев – служител в патрулно-постова дейност към „Охранителна полиция” на крайморското управление, за това че благодарение на инициативността и професионализма му се е стигнало до разпознаването и задържането на извършителите на побой над 45 годишен мъж от с. Долна Митрополия, осъществен около 05.20 ч. на 17.08.т.г. на ул. ”Виа Понтика” пред хотел “Калисто” в Созопол.

Continue reading

Наградиха "Полицай на месеца" в Созопол

Избраха „Полицай на месеца“ в Созопол

Наградиха "Полицай на месеца" в Созопол
Наградиха „Полицай на месеца“ в Созопол

Полицай на януари в поредната церемония, провела се в присъствието на целия личен състав на Районно управление Полиция – Созопол стана главен полицай Красимир Драгнев – младши полицейски инспектор в „Териториална полиция“ към група „Охранителна полиция“ в районното управление.

Служителят бе отличен лично от Директора на ОДМВР – Бургас – Комисар Милен Димитров, който му връчи почетна грамота и го награди с „обявяване на благодарност“ и индивидуална парична награда в размер на 100 лв., за това че на 06.12.2012 год. в резулта на проявените инициативност и висок професионализъм са задържани двама мъже от с. Росен, общ. Созопол, в чиито домове е открита и иззета марихуана с общо тегло 140 гр.

Continue reading

Маскирани пребиха собственик на заведение в Созопол 1

Маскирани пребиха собственик на заведение в Созопол

Маскирани пребиха собственик на заведение в Созопол 2На 16.09.т.г. в 23.00 часа в Районно Управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за възникнало сбиване в бистро „Бахама мама“ в гр.Созопол. На място е установено,че около 23.00 часа в заведението влизат 48 год. Х.К. от Бургас  и още три неустановени до момента лица, носещи качулки на главите си и нанасят побой на собственика на заведението 41 год. З.А. от гр.Созопол.

 

Continue reading

Конфискуваха цигари от магазин в село Росен 3

Конфискуваха цигари от магазин в село Росен

Конфискуваха цигари от магазин в село Росен 4На 23.02.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Созопол са извършили проверка в магазин за хранителни стоки в с. Росен, стопанисван от 35-годишния С.И. от същото село, където са намерили и иззели 29 стека цигари «Bestman», 80 мм. и 17 кутии цигари «King», 80 мм.

По случая е образувано досъдебно производство.

Трима от Созопол хванати с цигара марихуана 5

Трима от Созопол хванати с цигара марихуана

Трима от Созопол хванати с цигара марихуана 6Младеж на 21 години и двама тийнейджъри, съответно на 15 и 17 години са задържани в Созопол с цигара марихуана. Снощи около 19.25 ч. по време на обход в Старата част на Созопол, служители от Районно управление «Полиция» – Созопол са извършили проверка на паркиран на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» лек автомобил «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишния С.К. от Созопол. В колата са се придвижвали и созополчаните  К.М., 15 годишен и Х.Д., 17 годишен. В автомобила е открита саморъчно свита цигара с марихуана. С.К. е задържан за срок от едно денонощие.

По случая е образувано бързо до съдебно производство.

Двама от Зидарово откраднаха цистерна 7

Двама от Зидарово откраднаха цистерна

Двама от Зидарово откраднаха цистерна 8Полицията в Созопол арестува двама мъже, на 57 и 43 години, от Зидарово за това, че откраднали цистерна от бившата лимонадена фабрика в селото. Нейната стойност е около 4 000 лева.

Двамата нарязали съоръжението на части и го пренесли в гараж в Зидарово, собственост на трети мъж, от Бургас. Все още се уточнява неговата съпричастност към кражбата.

източник: dariknews.bg

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол 9

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол 10
снимка: vagabondish.com

На 14.08.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен апартамент, разположен в кооперация на ул. „Ропотамо“ в Созопол, обитаван от 32-годишен руски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 000 щатски долара, 700 евро, 10 000 рубли и три златни пръстена.

При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че от съседен апартамент, също обитаван от руски турист, по аналогичен начин е извършена кражба на сумата от 800 щатски долара, 6 000 рубли и 200 лв. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление Полиция – Созопол.

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 11

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 12На 03 август чрез взломяване на входната врата е проникнато в рецепция, намираща се в къмпинг Златна рибка край Созопол, откъдето е извършена кражба на: „компютърно устройство“ и оборотната парична сума в размер на 1 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Созопол.

снимка: camping.bg; източник: buragsnews.com

Заловиха младежи в нива за 5 стръка канабис 13

Заловиха младежи в нива за 5 стръка канабис

Заловиха младежи в нива за 5 стръка канабис 14
Снимка: ОД на МВР – Стара Загора

Снощи около 20.00 ч в гориста местност в землището на с.Росен, общ.Созопол екип на Специализирано полицейско управление – Бургас е забелязал лек автомобил „Опел Астра“ – спрян извън пътя.

При направената проверка полицаите установили, че на необработената поляна са засети 5 стръка канабис с височина 35 см. На място са задържани Н.М. (26) и Д.А. (27) от Бургас, като последният е предал доброволно саморъчно свита цигара.

При направения полеви наркотест цигарата е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ „Полиция“ – Созопол.

Continue reading

Община Созопол подари автомобил на полицията в града 15

Община Созопол подари автомобил на полицията в града

Община Созопол подари автомобил на полицията в града 16
Община Созопол подари автомобил на полицията в града; снимка: bszone.info

Лек автомобил „Опел Астра” предостави община Созопол за нуждите на полицията в морския град, преди началото на сезона. Кметът Панайот Рейзи благодари на спонсорите, които предоставиха част от средствата за закупуване на автомобила и връчи символично ключовете на началника на Районно управление – Созопол Дойчин Янев.

Всяка година общинският съвет в Созопол гласува 300 хил.лв. за издръжката на 64 командировани полицаи за летния сезон и за други разходи за Районното управление

каза кметът на Созопол.

Continue reading