Културно-анимационен център ще бъде изграден в Черноморец 1

Културно-анимационен център ще бъде изграден в Черноморец

Културно-анимационен център ще бъде изграден в Черноморец 2
снимка: dariknews.bg

По проект, спечелен от община Созопол, в Черноморец ще бъде изграден културно – анимационен център, пише в. „Твоят ден”.

Проектът „Интеграция на културно – историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти на територията на община Созопол“ е на стойност 1 235 757 лв. и включва изграждане на четири обекта и един от тях е мултимедийният център „Свети Никола” в Черноморец.

Предвижда се изграждането на две експозиционни зали и сервизни помещения. В една от залите ще има анимационен център за мултимедийно представяне на културните и природни забележителности в общината.

Continue reading

Проектът за пречиствателната станция в Созопол е в напреднала фаза

Проектът за пречиствателната станция в Созопол е в напреднала фаза 3
Така изглеждаше терена на пречиствателната станция, докато държавата отпускаше регулярно средства за изграждането й; снимка: dariknews.bg

Екип на община Созопол ще участва на 28 април, сряда в Министерството на околната среда и водите в консултация с министерски екип за уточняване на параметрите на пречиствателната станция. На срещата ще бъде определен съвместно с двете работни групи еквивалента жители, за които ще се строи пречиствателното съоръжение.

Това е важно за бъдещото съоръжение, защото Созопол като туристическа дестинация има специфични особености. При планирането на обема на дейността на пречиствателната станция трябва да бъде отчетено, че през летния сезон градът и прилежащите курорти нарастват до 100 хил. души. Това ще бъде обсъдено утре в МОСВ-стана ясно по време на редовното заседание на Общински съвет след въпрос на общински съветник към кмета Панайот Рейзи.

Continue reading

Созопол кандидатства с проект директно в Брюксел

Созопол кандидатства с проект директно в Брюксел 4
Снимка: Община Созопол

Община Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град. Възстановяване на крепостна стена и кули, крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Continue reading

Европейски проект за укрепване на свлачище приключи в община Созопол

Европейски проект за укрепване на свлачище приключи в община Созопол 5Още един европейски проект приключи в община Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектът “ Укрепване на свлачище на път с. Маринка- с. Зидарово-с. Вършило,2+800 км“ е на стойност 970 хил.лв. и се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 по приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Реализираният проект ще допринесе за подобряване пътната инфраструктура и запазване единствената връзка на жителите на с.Вършило с областния град и общинския център, и превръщането на общината в по-привлекателна и конкурентоспособна.

Continue reading

Проекта „Вече знам и мога“ за втора година в Созопол

Проекта "Вече знам и мога" за втора година в Созопол 6За втора поредна година 11 детски градини и 3 училища от 5 общини – Бургас, Камено, Созопол, Средец и Сунгурларе от Областта, се включиха в проекта „Вече знам и мога“. Този проект се реализира от СНЦ „Верният Настойник“ в партньорство с детските заведения и училища и е финансиран от финландската фондация FIDA Internacional.

Чрез проекта се подкрепят 320 деца в неравностойно социално положение и се осигурява равен шанс на децата за образование без значение на етнос и религия.

Проекта „Вече знам и мога“ се реализира в рамките на учебната 2010/2011 учебна година.

Обща цел: