НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души

НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души 1
снимка: Иван Костов

На 5 април 2011 г. (вторник) в 11 ч. в Прес залата на Националния статистически институт на ул. „Панайот Волов” 2 се проведе пресконференция, на която бяха представени експресни данни за броя на населението по общини от Преброяване на населението и жилищния фонд, проведено през февруари 2011 г.

В същото време в областните градове на пресконференции Териториалните статистически бюра представиха данните по региони:

Бургас запазва четвърто място по брой население в страната, показват експресните данни от преброяването на населението, съобщи на пресконференция директорът на статистическото бюро в града Гергана Кисьова.

Continue reading

Над 4 000 души са се преброили електронно в община Созопол

Над 4 000 души са се преброили електронно в община Созопол 2
Снимка: община Созопол

Електронното преброяване за община Созопол приключи с преброяването на 1391 жилища и1497 домакинства. Населението, което е участвало в Националната кампания Преброяване 2011 г. като се е преброило по електронен път е 4 121 души, от които 2 125 жени и 1 996 мъже, сочи справката на Националния статистически институт.

След приключване на електронното преброяване на цялата територия на община Созопол започна стандартното преброяване на място.78 преброители,17 контрольори и 9 резерви започнаха посещения по домовете на жителите на общината. Много от преброяваните участват за първи път в подобна кампания, но по-възрастните вече имат опит в няколко такива. Затова и те приемат с особена отговорност работата на преброителите и осигуряват достъп до домовете си и предоставят необходимата информация.

Continue reading