снимка на Созопол

Пощенска банка хареса Созопол за почивка на своите служители

Пощенска банка хареса Созопол за почивка на своите служители 1
Созопол; снимка: Иван Костов

След представянето на община Созопол на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо 2012” интереса към Созопол като туристическа дестинация се увеличи както в чужбина, така и в страната. Конкретен интерес към Созопол като място за почивка на своите служители, проявиха от Пощенска банка. Първият контакт бе по време на туристическата борса, а преди дни се получи в общината и писмо-предложение до всички хотели в града.

Continue reading

Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец

Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец 2
снимка: infotourism.net

Един от всички, които изпратят снимка на тема „Моето чудо“, ще получи като подарък от вестник „Стандарт“ – великденски уикенд в „Гранд хотел Янтра“ във Велико Търново, част от веригата „Шарлопов хотелс“.

Предложенията можете да изпращате на електронен адрес chudo@standartnews.com.

В топ 10 на чудесата читателите на „Стандарт“ посочиха Созопол, Перперикон, Несебър, Татул, Велики Преслав, Белоградчишките скали, Деултум, Мадарския конник и Шуменската крепост, Рилския манастир, Царевец и Трапезица.

Continue reading

Кратките почивки по морето набират скорост

Кратките почивки по морето набират скорост 3
Фотограф: Асен Тонев

„През седмицата беше добре. Като дойде петък, обаче заприиждаха всякакви хора и стана много пренаселено.“ Така читател на „Дневник“ описва във форума на сайта почивката си на един от къмпингите на Созопол.

Пренаселените курорти по Черноморието преди началото на почивните дни стават все по-честа гледка и причината за това е увеличението на кратките пътувания. Тенденцията, описвана от анализатори в цяла Европа, започва да се засилва и в България.

Това пък кара хотелиерите да променят стратегиите си, създавайки все по-богати оферти за по-кратък престой. Очакванията са през следващите години този туризъм да се засили, като факторите за това са комплексни – ефектът от кризата, желанието за посещения на повече места, все повече индивидуални пътувания, по-масовото използване на нискотарифни авиокомпании и др.

Българите – еврошампиони по кратки пътувания

Допреди няколко години беше много трудно да намериш хотел на морето в разгара на сезона, в който да пренощуваш за 2-3 дни. Същата беше ситуацията и с частните квартири, чиито собственици буквално отказваха настаняване за по-малко от 6-7 нощувки. Застрояването на курорти, довело до засилена конкуренция, обаче започна постепенно да преобръща тази тенденция.

Continue reading