Изгоря пицария Баракуда в Созопол 1

Изгоря пицария Баракуда в Созопол

Пламъци, пушек и гърмежи от газови бутилки
Пламъци, пушек и гърмежи от газови бутилки – снимка: Кристина Шурелова

Тази сутрин горя най-добрата пицария в Созопол – Баракуда. Очевидци споделят, че сред пламъците е имало и мощни взривове (ред.бел. вероятно газови бутилки)

Това не е първият път в който пламъци настигат заведението, създадено с усет и майсторлък, с прекрасен и усмихнат персонал, със страхотна кухня и атмосфера.

„Бизнесът е мръсна дума, досущ като политиката“

Коментар на фотографа: NO COMMENT…!!! ЗАВИСТТА НЯМА КРАЙ… 

ред.бел. Официално не е потвърдено дали инцидента е свързан с умишлен палеж.

снимка: Кристина Шурелова

Continue reading

Снимка на Созопол от въздуха

Созопол изгражда видео наблюдение за 120 000лв

Созопол изгражда видео наблюдение за 120 000лв 2
Снимка на Созопол от въздуха

В новогодишната нощ фойерверките са особено опасни в пожароопасни райони. Такова място представлява Старият град на Созопол, където повечето къщи са дървени.

Близо два месеца след последния палеж, отнел живота на трима души, в градът на спасението започва изграждане на видеонаблюдение.

Изпепелените останки на бивш паметник на културата – вятърната мелница, продължават да стърчат в центъра на Созопол.

Continue reading

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 3

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 4
Павел Господинов

Според очевидци, Павел Господинов помагал в гасенето на пожара от първите минути. В последствие дори приютил оцелелият Георги Георгиев у дома.

В случай, че разследващите докажат, че подпалвачът от Созопол е знаел, че къщата не е празна ще му бъдат повдигнати нови обвинения – в убийство.

В районното полицейско управление – Созопол бяха привикани един куп хора на разпит, сред тях и Павел Господинов. Не след дълго разследващите разбират от самия него, че именно той е авторът на извършеното деяние.

Continue reading

Трима души загинаха - изгоря паметник на културата в стария Созопол 5

Трима души загинаха – изгоря паметник на културата в стария Созопол

Трима души загинаха - изгоря паметник на културата в стария Созопол 6
снимка: Николай Бицин

Трима души загинаха при пожар в къща в стария Созопол. Един човек е оцелял – мъж на име Георги Георгиев, който има частен бизнес в курортния град.

По думите на Георги, се усещала силна миризма на нафта, което навежда на мисълта, че палежът е умишлен, съобщи bTV.

Бизнесменът разказва, че преди дни е правен опит да се опожари къщата му, но оплакване не е подадено в полицията. Самият той обаче е категоричен, че няма врагове и зложелатели.

Починалите са съпругата на Георги – Диана и нейните родители. Ресторантьорът Георги и жена му Диана живеели на втория етаж в старинната постройка на ул. „Тюлен“ N2. С тях били и родителите на Диана. Възрастната жена била с инсулт и на легло. В опитите си да спаси майка си, Диана изгоряла в къщата заедно с родителите си. Георги пък скочил от втория етаж на къщата.

Continue reading

Четири наблюдателни кули ще следят за пожари край Созопол 7

Четири наблюдателни кули ще следят за пожари край Созопол

Четири наблюдателни кули ще следят за пожари край Созопол 8Кметът на община Созопол Панайот Рейзи даде старт на проект „Прилагане на ефективни мерки за борба с горските пожари в землищата на с. Равадиново, гр. Черноморец и гр. Созопол“

Това стана в присъствието на кметовете на Черноморец – Добри Добрев и на с. Равадиново Иван Пазвантов, както и на Димитър Перифанов, началник на Районна служба за „Пожарна безопасност и спасяване“- Бургас и шефа на противопожарната служба в Созопол Христо Михайлов.

Спечеленият от община Созопол проект е по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности“ и е на стойност 71 230 лв.

Continue reading

Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода

Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода 9На 15.02.т.г. около 04.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за горяща къща в с. Индже войвода, общ. Созопол, обитавана от 74 годишния Н.П., самотно живеещ.

Констатирано е, че пожарът е възникнал около 04.00 ч., като по данни на съседи пенсионера се отоплявал с печка с твърдо гориво, която системно подклаждал с употребявани външни автомобилни гуми.

Continue reading