Созопол с повече паркоместа за лятото 1

Созопол с повече паркоместа за лятото

Созопол с повече паркоместа за лятото 2
снимка: www.sozopol.org

С тях общия брой на осигурените места за колите на територията на общинския център стават 2200. Цената на платените зони ще бъде по 2 лева на час. Осигурен е и паркинг за товарни автомобили.

От 1 юни пък в морския град започва да шета колата за репатриране на автомобили. „Паякът“ влиза в действие с цена на санкцията от 50 лева за неправлино паркиране.

По правилник зареждането на магазините в туристическия сезон ще става по график от 6 сутринта до 10.00 часа.

За поредна, пета година в Созопол няма да има пропусквателен режим.

Строящият се стадион в Созопол ще кандидатства за 3 звезди от УЕФА

Строящият се стадион в Созопол ще кандидатства за 3 звезди от УЕФА 3
На снимката: Стадионът във Варшава, който се готви да посрещне мачове от Евро 2012 © Reuters

С два паркинга ще разполага новият ултрамодерен стадион в Созопол, който се изгражда, а целта на ръководството на местния футболен клуб е да вземе минимум лиценз УЕФА 3 звезди.

Единият паркинг ще бъде на две нива и ще разполага с двеста места. Другият паркинг е планиран на едно ниво и ще има 128 места, уточни пред БТА изпълнителният директор на клуба Румен Димов.

Continue reading

Войната за паркиране в Созопол се ожесточава

Войната за паркиране в Созопол се ожесточава 4В Созопол боклукчийски кофи, табуретки и бидони пазят места за автомобилите Войната за паркиране в курорта се ожесточава през лятото, а потърпевши са туристите.

Столове, табуретки и всякакъв непотребен инвентар, но най-често кофи за боклук и пластмасови туби за вода служат като антипаркингови устройства. В повечето случаи край тях бдят и собствениците им, за да гонят натрапниците.

– Слагаме столовете да не заемат местата други коли.
– Спират колите си почиващите.

Туристите се оплакват, че където и да спрат, ги посрещат или „паяци“, или скандали с хазяите.

– Обикалям по 5-10 минути всеки ден и все на риск я оставям и очаквам да ми я вдигне паякът.
– Благодарение на приятели си намирам място за паркиране? Пазят мястото със знаци, с табели.

Continue reading

Община Созопол е осигурила четири безплатни паркинга

Община Созопол е осигурила четири безплатни паркинга 5За трета поредна година в Созопол през лятото не се въвежда пропускателен режим и достъпа до новия и стария град е улеснен, съобщи Петя Димитрова от пресцентъра на общината. На територията на Созопол има осигурени над 1300 паркоместа, които са разположени в 15 обособени паркинги. Общината стопанисва осем от тези паркинги, а от тях безплатни са четири.

Таксата на платените общински паркинги е два лева на час и 6 лева за денонощие. Към началото на месец август в бюджета на Община Созопол са постъпили 20 000 лева от общинските паркинги и още 12 500 лева от абонаментна такса за ползване на паркинги от жителите на града, които са в близост до домовете им.

Continue reading