Училището в Черноморец празнува юбилей 1

Училището в Черноморец празнува юбилей

Училището в Черноморец празнува юбилей 2ОУ ”Христо Ботев” в град Черноморец отбеляза тържествено 130 годишен юбилей. Празникът събра в училищния двор ученици, учители, бивши възпитаници, родители и общественици. Гости на събитието бяха председателя на общински съвет – Созопол Красимира Германова, кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на Черноморец Добри Добрев.

Под звуците на националния химн бе издигнато държавното знаме, а училищното знаме бе внесено под звуците на песента „Тих бял Дунав”. Шествие от ученици и гости, сред които и директори и учители от други училища  преминаха през централната улица на Черноморец. В препълнената зала на читалище „Димо Николов” започна тържествения концерт, посветен на 130 годишният юбилей на училището и в чест на 24 май- деня на славянската азбука и българска култура.

Continue reading

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН 3

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН 4
снимка: dreamygirlz.deviantart.com

Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към община Созопол организира срещи с ученици в партньорство с неправителствената организация „Рето Надежда”. Информационните среща са във връзка с 1 декември- Международния ден за борба с ХИВ-СПИН.

На 30 ноември 2011г., сряда от 11.00 часа се проведе срещата с учениците от 6,7 и 8-те класове на ОУ ” Христо Ботев” – град Черноморец, а от 12.30 часа организаторите се срещнаха с учениците от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”. Младежите видяха филмовата импресия „Въпроса”, посветена на проблемите на хората, болни от коварната болест. Те имаха възможност да зададат своите въпроси и да споделят мнение.

Continue reading