Откриване библиотеката към "Военно Моски Клуб"-гр.Созопол

Откриха библиотеката към Военноморски клуб Созопол

На 14.11.2014г., тържествено бе открита библиотеката към „Военно Моски Клуб“-гр.Созопол.

Над 50 граждани и гости на гр.Созопол подкрепиха колектива на „ВМК“ гр.Созопол, който с ентусиазъм и любов работи за реализиране на инициативата на ИА ВК и ВПД – гр. Бургас.

Активна помощ за реализиране на това родолюбиво дело оказаха:

  • община Созопол
  • СОСЗР – СОУ „Кирил и Методий“.

Continue reading

Созопол запали Коледните светлини с пищна заря

Созопол запали Коледните светлини с пищна заря

Созопол запали Коледните светлини с пищна заряНа площада пред общината се събраха стотици празнично настроени жители и гости на Созопол. Деца и младежи с отлични успехи в в училище, спорта и изкуствата също присъстваха на тържественото запалване на светлините на Коледната елха. Всички те с нетърпение очакваха своите подаръци, взирайки се в къщичката на Дядо Коледа под празничната елха.

С аплодисменти на публиката прозвучаха Коледни песни в изпълнение на ученици от СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Созопол и Народно Читалище „Отец Паисий“ под ръководството на Пепа Запрянова.

Continue reading

Детска олимпиада за талантливите деца на Созопол 1

Детска олимпиада за талантливите деца на Созопол

Ученици от СОУ Св.Св.Кирил и Методий гр.СозополЗа седми път в Созопол се проведе Детска олимпиада с участието на ученици от всички училища на територията на община Созопол. Тя се организира и провежда от собственикът на хотел ”Вила Лист” Иван Илиев, който е сред основателите на Ротари клуб Созопол. Почетен гост на събитието бе кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Двамата дадоха старт на олимпиадите по математика и литература, които се проведоха в СОУ ”Св. св. Кирил и Методий”. В тях взеха участие 50 ученика от четвърти до осми клас от цялата община. Малките ученици до четвърти клас участваха в конкурс за рисунки на асфалт и бяха оценявани от известния бургаски художник Красимир Зинин.

Continue reading

Започна изграждането на пречиствателната станция в Созопол 2

Започна изграждането на пречиствателната станция в Созопол

снимка: www.sozopol.bg
снимка: www.sozopol.bg

С тържество и в присъствието на зам. министър Малина Крумова, зам.министърът в оставка Ивелина Василева и областния управител Константин Гребенаров бе даден официално старта на най-големия проект, който община Созопол реализира – изграждане на пречиствателната станция в Созопол.

Общата стойност на проекта „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол I етап” е на стойност 75 087 587,15 лв. и включва изграждането на шест обекта. Строителството на първия обект „Изграждане на канални помпени станции (КПС), напорни тръбопроводи и колектори е обекта, с който започва реалното изпълнение на проекта, планиран да бъде завършен през 2015 година.

Continue reading

Община Созопол

Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 ден 3

Да изчистим Созопол за 1 ден

Национална инициатива „Да изчистим България за един ден”

Община Созопол организира почистване на Созопол на 12.5.2012г.,събота от 9.00 ч.

Места за почистване:

1.Района между олимпийска база и склад „Топливо”

2.Мидения плаж до паметника на подводничарите

3.Плажа и дюните в местността „Алепу”

4. Района на археологическите разкопки на плаж „Хармани”

Найлонови торби и ръкавици ще се предоставят на място.

Гражданите, желаещи да почистват други места в града ще получат найлонови торби и ръкавици в сградата на община Созопол същия ден.

Тел. за информация :0550 2 57 25

източник: www.sozopol.bg

Лъвски скок в памет на Васил Левски 4

Лъвски скок в памет на Васил Левски

Лъвски скок в памет на Васил Левски 5Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Созопол, отбелязаха 139-тата годишнина от обесването на Васил Левски с традиционното състезание „Лъвски скок“. Във физкултурния салон на училището се състезаваха ученици от всички класове. Победителите при малките ученици – Райна Красимирова – IV “b”клас, скочила 175 см. при момичетата и Стамо Тенев – IV “a” клас – 200 см. При по-големите ученици победители са Гергана Анестева VII “a” клас – 193 см. и Петко Иванов – VIII клас 240 см. Най-добро постижение – 240 см. на Петко Иванов.

В актовата зала на училището учениците от V до VII клас отбелязаха годишнината с четене на свои есета, посветени на Апостола, презентации подготвени от учениците както и викторина, в която всички бяха много активни при даването отговори. В раздел – есе I място получи – Гергана Анестева, с есе на тема „Левски и днешния българин” и Александра Швадчина „Подвигът на Левски”.

Лъвски скок в памет на Васил Левски 6

източник: www.sozopol.org

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН 7

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН

Информационни срещи в община Созопол по повод международният ден за борба с ХИВ/СПИН 8
снимка: dreamygirlz.deviantart.com

Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към община Созопол организира срещи с ученици в партньорство с неправителствената организация „Рето Надежда”. Информационните среща са във връзка с 1 декември- Международния ден за борба с ХИВ-СПИН.

На 30 ноември 2011г., сряда от 11.00 часа се проведе срещата с учениците от 6,7 и 8-те класове на ОУ ” Христо Ботев” – град Черноморец, а от 12.30 часа организаторите се срещнаха с учениците от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”. Младежите видяха филмовата импресия „Въпроса”, посветена на проблемите на хората, болни от коварната болест. Те имаха възможност да зададат своите въпроси и да споделят мнение.

Continue reading

Мис България ще чете на децата в Созопол 9

Мис България ще чете на децата в Созопол

Мис България ще чете на децата в Созопол 10
Ваня Пенева - Мис България 2011

Кампанията посветена на четенето провежда Мис България 2011 Ваня Пенева. Предстои тя да посети Созопол, Несебър и Бургас.

На 26 септември в 11:00 часа най-красивата българка ще гостува на второкласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Созопол. Малчуганите са отделили петия учебен час за деня, за да чуят една от любимите детски истории на Ваня, която тя ще прочете и дискутира с тях.

Посещенията на Ваня Пенева са част от кампанията „Преоткрийте красотата на книгите“, чиято основна цел е да насърчи младите хора да четат. Тя е организирана от продуцентската компания no frame media и TV7, с подкрепата на издателство „Егмонт България“.

Continue reading

За Созопол и опазването на паметниците на културата 11

За Созопол и опазването на паметниците на културата

За Созопол и опазването на паметниците на културата 12
Учениците от Созопол отбелязаха Международният ден за опазване на паметниците на културата снимка: прес център областна управа

Децата от училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Созопол отбелязаха Международния ден за опазване на паметниците на културата със състезание на тема „Созопол – минало и бъдеще”.

В два кръга те отговаряха на въпроси за своя град на различни теми: неговите символи, история, музеи, древните негови жители, техния бит и култура, развитието на региона.

Отборът на победителите получи за награда посещение на Делфинариума във Варна.

Организатор на честването беше Военният клуб в Созопол.

Continue reading

Да изчистим Созопол! - мисията изпълнена! 13

Да изчистим Созопол! – мисията изпълнена!

Да изчистим Созопол! - мисията изпълнена! 14
снимка: бТВ

Ученици от 6 и 7мите класове на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в Созопол се събраха днес на площад „Хан Крум“ в 15:00ч. за да се включат в националната инициатива на БТВ – Да почистим България!

 

На уроченото място и час младежите взеха решение кои зони ще бъдат почистени от полиетиленови, стъклени и други битови отпадъци.

18 момичета и момчета се включиха в почистването на Созопол, плажната ивица както и малките павирани улички. Разделени на две групи, едната половина остана в старият Созопол, а другата почистваха Харманите – „новият“ град. За помощни средства бяха използвани метли и лопатки.

Организирани от Димитър Кючуков, учениците се нуждаеха от съдействие – нужни им бяха чували или торби, където да бъдат събирани отпадъците.

Continue reading