"Югоизточна ветеринарна клиника" отвори врати в Черноморец 1

„Югоизточна ветеринарна клиника“ отвори врати в Черноморец

С водосвет отслужен от отец Стилиян от църквата „Свети Никола” в град Черноморец и в присъствието на жители и гости на града бе официално открита Югоизточна ветеринарна клиника „Св. Анна“.

Новата придобивка в Черноморец е изградена по европейски проект на стойност 516 хил. лв. и ще обслужва жителите и земеделските стопани в цялата община. Подобна ветеринарна клиника с най-модерното оборудване се открива за първи път в целия регион и привлече интереса и на специалисти, които присъстваха на откриването й. Ветеринарната клиника, изградена по европейски стандарти има три манипулационни, операционна и рентгенов апарат, както и приемна, зоомагазин и ветеринарна аптека.

Югоизточна ветеринарна клиника - град Черноморец
снимка: www.bszone.info

По време на тържеството д-р Чанева и екипът й благодариха на общинското ръководство, лично на кмета Панайот Рейзи и на общинските съветници, които направиха всичко възможно този проект да бъде реализиран.
Continue reading

Църквата „Свети Никола” в Черноморец е изцяло обновена

Църквата „Свети Никола” в Черноморец е изцяло обновена 2През 1994-5 година храмът „Свети Никола” в Черноморец, община Созопол, изгаря до основи по непонятни причини, каза отец Стилиян, свещеник в храма в Черноморец.

По неговите думи местното население изравя от пепелта свети реликви, повредената икона на Свети Никола на моряците, която е дошла от тях по морето , дървеният кръст, пренесен от руските войски от манастир „Константин и Елена’”. Също така е оцелял Напрестолното Евангелие.От 2002 година храмът се обновява. През 2003 година се прави уникален иконостас от смоленски майстори в продължение на 9 месеца.

Continue reading