Приоритет на Община Созопол: социалната политика

Приоритет на Община Созопол: социалната политика 1
снимка: Чайков

Планът за действие по изпълнение на Общинската стратегия за 2011 г. е обезпечен с близо 800 000 лв.

Общинските съветници единодушно приеха два основни документа на община Созопол, свързани със реализация на социалната политика на територията на общината и планиране на дейности и мероприятия за повишаване на стандарта на социалните услуги в периода до 2015 г.

Това стана по време на 54-то редовно заседание на Общински съвет Созопол.

Continue reading

Общинският съвет Созопол прие декларация против изследването за нефт и газ край Силистар

Общинският съвет Созопол прие декларация против изследването за нефт и газ край Силистар 2
снимка: община Созопол

По предложение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи бе приета  от общинските съветници единодушно протестна декларация  срещу разрешението на министерски съвет за търсене и проучване за нефт и газ  в района на Силистар.

В Протестната декларация се казва: Общинският съвет изразява своето несъгласие срещу решение на Министерски съвет, с което е дадено разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-14 Силистра в Черно море. Туризмът и рибарството са основен поминък на община Созопол и подобна дейност ще застраши екологията и икономиката в региона.

Проблемът се отнася не само за нашата община, но и за другите черноморски общини, както и за цялата страна, тъй като е свързан със застрашаване на околната среда, здравето и живота на хората край Българското Черноморие.

Continue reading

Община Созопол „присвоила“ 750кв.м. море?

Жалба от областния управител Константин Гребенаров към Административния съдОбластният управител на Бургас Константин Гребенаров е подал жалба в Административния съд срещу решение на Общински съвет Созопол от 24 ноември 2009 година. Тогава на заседание на местния парламент съветниците са одобрили предложение на общината за частично изменение на плана за регулация и застрояване, състоящо е в изменение на регулационни граници и застройки в кв. 153. Става въпрос за отвоюване от морето на 570 кв.м. чрез изграждане на дига. С решението си съветниците дават съгласие там да бъде обособено УПИ с предназначение – за обществено обслужване на яхтено пристанище. Територията обаче, която ще бъде отвоювана от морето е публична държавна собственост. С лекота съветниците гласуват тя да мине във владение на общината и така дават правото на кмета Панайот Рейзи да се разпорежда с нея.

Continue reading

Коледна изложба-базар „Да бъдем добри. Коледа е!”

Коледна изложба-базар „Да бъдем добри. Коледа е!” 3На 1 декември в сградата на общинския съвет в Созопол бе открита изложба- базар „Да бъдем добри. Коледа е!”, която ще може да бъде видяна от жителите на града до края на декември.

Авторът на изложбата е художникът Димо Кошничаров от гр. Черноморец, който събра близо 500 икони от дърворезба в уникална изложба, посветена на Коледно- новогодишните празници.

Continue reading