Бюджетът 2012 на Община Созопол 1

Бюджетът 2012 на Община Созопол

Бюджетът 2012 на Община Созопол 2
снимка: www.sozopol.org

„Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура”

заяви кметът Панайот Рейзи по време на заседанието на общинския съвет за приемане на бюджета на община Созопол за 2012 г.

В условията на финансова и икономическа криза ще се стремим към запазване на равнището на предоставяните публични услуги при повишаване на качеството им, чрез повишаване на ефективността на публичните разходи

заяви още кметът и подчерта,че приоритетно ще бъдат приложени мерки за повишаване събираемостта на местните данъци и такси. По време на дебатите по бюджетната рамка общинските съветници уточниха различни детайли в бюджетната рамка, като всички приеха запазването на социалната политика като основна задача на новия бюджет в условията на криза.

Continue reading

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 3

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 4
Панайот Рейзи и новите общински съветници положиха клетва; снимка: ПП Герб

Новоизбраният общински съвет в Созопол и кметът Панайот Рейзи положиха днес клетва и получиха от председателя на ОИК Ваня Кирязова удостоверенията си за техния избор.

Клетва положиха и кметове на град Черноморец Добри Добрев, на с. Равадиново Иван Пазвантов, на с. Атия Ренета Стоева, на с. Зидарово Стойчо Петков и новите кметове на с. Равна гора- Георги Станев, с. Росен Иван Динев и с. Крушевец Иван Тодоров. Това стана в препълнената зала на общинския съвет, където присъства и зам. областния управител Златина Дукова.

Първото заседание на новия общински съвет откри областния управител Константин Гребенаров, който пожела на съветниците да загърбят политическите си пристрастия и да имат само една партия- тази на жителите на Созопол.

Кметът на община Созопол – Панайот Рейзи благодари на всички за подкрепата и доверието и заяви, че ще продължи да бъде кмет на всички жители на общината и ще работи още по- активно за развитието на община Созопол.
Continue reading

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 5

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 6
Панайот Рейзи е новият кмет на община Созопол

ГЕРБ със 17 от 11 съветника в местния парламент

С убийствена преднина кандидатът на ГЕРБ В Созопол Панайот Рейзи спечели на първия тур надпреварата за кмет на община Созопол за втори мандат. За Панайот Рейзи гласуваха 61% от гласоподавателите, което е най-високия резултат в провеждането на избори през последните 20 години в Созопол.

„Уважаеми съграждани, приятели!
Приключи първия тур от местните и президентските избори и с гордост можем да се похвалим с една от най- високите избирателна активност в страната при упражняване на правото ни на вот. Това покава за пореден път високата гражданска активност и отговорност на жителите на общината при взимане на важни национални и местни решения и упражняването на демократичните права.

Можем да се поздравим и с безапелационна победа на ПП ГЕРБ, при която за кмета на общината гласуваха над 60% от гласоподавателите и своя вот дадоха за 11 общински съветника в местния парламент. Това е твърда и категорична победа! Това е Вашата победа! Защото всички вие гласувахте за по- доброто бъдеще на жителите на община Созопол и за изграждането на Созопол като европейски град и перла на Българското Черноморие. Вие дадохте висока оценка на всичко свърщено досега и вдигнахте още по- високо нивото пред мен и моя екип за следващите четири години.

Continue reading

Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол

Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол 7
снимка: europa.eu

19 500 000 лева е бюджетът на община Созопол за 2011 година, съобщи за радио „Фокус” – Бургас кметът на общината Панайот Рейзи. Бюджетът на общината вече е одобрен от общинските съветници. Държавната субсидия е в размер на три милиона лева. По-малко са средствата предвидени в капиталовата програма на общината, тъй като бюджетът на Созопол е по малък с три милиона лева в сравнение с миналогодишния, каза кметът.

Всичко, което до момента е направено в областта на социалните дейности, се запазва. Детските градини остават безплатни, ще продължи общината да отпуска по 2 000 лева на всяко новородено дете. Запазват се дейностите на социалния патронаж, в спорта, в културната програма.

Continue reading