НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души

НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души 1
снимка: Иван Костов

На 5 април 2011 г. (вторник) в 11 ч. в Прес залата на Националния статистически институт на ул. „Панайот Волов” 2 се проведе пресконференция, на която бяха представени експресни данни за броя на населението по общини от Преброяване на населението и жилищния фонд, проведено през февруари 2011 г.

В същото време в областните градове на пресконференции Териториалните статистически бюра представиха данните по региони:

Бургас запазва четвърто място по брой население в страната, показват експресните данни от преброяването на населението, съобщи на пресконференция директорът на статистическото бюро в града Гергана Кисьова.

Continue reading

Над 4 000 души са се преброили електронно в община Созопол

Над 4 000 души са се преброили електронно в община Созопол 2
Снимка: община Созопол

Електронното преброяване за община Созопол приключи с преброяването на 1391 жилища и1497 домакинства. Населението, което е участвало в Националната кампания Преброяване 2011 г. като се е преброило по електронен път е 4 121 души, от които 2 125 жени и 1 996 мъже, сочи справката на Националния статистически институт.

След приключване на електронното преброяване на цялата територия на община Созопол започна стандартното преброяване на място.78 преброители,17 контрольори и 9 резерви започнаха посещения по домовете на жителите на общината. Много от преброяваните участват за първи път в подобна кампания, но по-възрастните вече имат опит в няколко такива. Затова и те приемат с особена отговорност работата на преброителите и осигуряват достъп до домовете си и предоставят необходимата информация.

Continue reading

Демонстрация на електронното преброяване в Созопол

Демонстрация на електронното преброяване в Созопол 3В сградата на общината бе направена демонстрация за електронно преброяване в присъствието на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, представителят на Националния статистически институт Дечка Славчева, преброители, контрольори, служители и граждани.

Кметът поздрави преброителите и контрольорите и им пожела успешна кампания, а към гражданите отправи призив да осигурят достъп до домовете си, за да могат преброителите да си свършат работата.

Continue reading

Голямото броене започва в полунощ

Голямото броене започва в полунощ 4Точно в 0,00 часа на 1 февруари започва 17-ото преброяване на населението у нас. За разлика от всички предишни кампании, сегашната стартира първо в интернет. До 24 ч на 9 февруари всеки може да попълни анкетната карта на страницата на НСИ и по този начин да си спести визитата на преброител. По време на електронното преброяване анкетьори на Националния статистически институт (НСИ) нямат право да посещават жилищата. Те ще тръгнат по къщите чак от 10 февруари.

Компютърната ни система позволява едновременното подаване на 400 000 преброителни карти. Тя е защитена от всички познати видове хакерски атаки

кълнат се IT специалистите от НСИ.

Continue reading