XV Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите” Созопол 2020

XV Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите” Созопол 2020

Заповядайте на XV Международен младежки фестивал-конкурс  на изкуствата „Музите” Созопол 2020

Международен младежки фестивал на изкуствата Музите в СозополСдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли 2020г.,

петнадесето издание на Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2020.  

          Юбилейният сезон на фестивала е отворен за нови участници от всички области на изкуствата и за нови партньори. Имаме много промоционални предложения, с които може да се запознаете на нашия сайт.

          Тържественото откриване ще се състои на 05.07.2020г.,от 20.00ч., на сцената на Амфитеатър „Аполония”. Continue reading

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 1

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 2
Откриване "Музите" 2010

СЪБИТИЕТО

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Сдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2012.

Фестивалът включва две сесии по 5 дни с участници на възраст от 10 до 30 години, представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Continue reading

Община Созопол поощрява спортистите си със стипендии

Община Созопол поощрява спортистите си със стипендии 3През последните една – две години община Созопол има награди най-вече в сферата на спорта. Това каза в интервю за радио „Фокус” – Бургас Панайот Рейзи, кмет на община Созопол. По думите му големи успехи са имали борците, каратистите и футболистите. Общината ги поощрява с еднократна стипендия. Не на заден план остават и талантливите деца на Созопол, които се занимават с изкуство. Общинската администрация подкрепя финансово местното читалище и училището, където се организират групи по изобразително изкуство и музика. Талантливите деца могат да се изявят в местни фестивали и конкурси като фестивала „ Музите” и „Аполония” за деца под патронажа на проф. Димо Димов.

Continue reading

Формация “Хераклея” спечели златна статуетка на фестивала “Музите 2010”

Формация “Хераклея” спечели златна статуетка на фестивала “Музите 2010” 4Златна статуетка спечели петричката фолклорна формация “Хераклея”, с ръководител Елена Димитрова, на приключилия Пети международен младежки фестивал на изкуствата “Музите 2010” в град Созопол. Гласовитите деца и тяхната ръководителка споделиха, че са предизвикали сериозен интерес на фестивала, който ще бъде един от най-запомнящите се за децата. Установили контакти с много участници, завързали приятелства, които ще оставят трайни впечатления, каза Елена Димитрова.

Continue reading

Около 300 са участниците в Международния детски фестивал „Музите“ в Созопол

Около 300 са участниците в Международния детски фестивал "Музите" в Созопол 5Днес ще бъде открита втората сесия на Международния детски фестивал „Музите”, в който участват деца с отличия на национални и международни фестивали и други. В първия ден те ще наредят изложба от талантливи художници – деца, средношколци и студенти. Откриването ще бъде днес от 19.30 часа, каза за радио „Фокус”- Бургас организаторът Кръстина Кръстева. Часът е бил изместен заради финала на Световното първенство по футбол тази вечер. В тазгодишното издание има над 300 участници на възраст между 10 и 30 години. Участват представители на Украйна, Полша, Русия, но по-голяма част са български колективи. Много активно участие на училищата по изкуствата, регистрират организаторите.

Continue reading

Созопол ще отбележи празника си с редица културни прояви

Созопол ще отбележи празника си с редица културни прояви 6
Автор: Десислава Рошманова

Созопол ще отбележи празника си с редица интересни прояви, организирани от общината. Проявите са част от юбилейните празници, посветени на 2620 години от създаването на града. В неделя в Морската градина до храм „Свети Зосим“ студентът от Богословския факултет към СУ „Климент Охридски“ Светлозар Стоянов ще откриеизложба на открито с фотоси на известни и неизвестни православни храмове и скални църкви, манастири и стенописи от България, която включва 90 фотоса с доста големи размери. 
Continue reading

Созопол откри „Музите“ 2010

Созопол откри "Музите" 2010 7Сдружение “Музите” и община Созопол организират V издание на Международен младежки фестивал на изкуствата  “Музите” , Созопол 2010. Фестивалът се организира от 05 до 15 юли 2010 г. и включва две сесии по 5 дни. Община Созопол финансово подпомага деца, лауреати от конкурси и обезпечава пребиваването им на фестивала.

Международен младежки фестивал на изкуствата  ”Музите” съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти. Младите таланти ще се изявят на  Амфитеатър Аполония , Читалище Отец Паисий,  Централен плаж – Созопол.

Continue reading

Интервю с Красимира Германова

Интервю с Красимира Германова 8Интервю с Красимира Германова, председател на общински съвет- Созопол

„Успяваме да обединим повече хора, за да превърнем Созопол в най- желаната туристическа дестинация „

-Г-жо Германова, какава е Вашата оценка за фестивала „Морска раковина” ?

Международният детски фестивал „ Морска раковина” е един от петте фестивала, които се провеждат в Созопол и които превръщат града ни в културна столица на Южното Черноморие през цялото лято. Освен този фестивал Созопол е домакин и на фестивалите за изкуства „Радост на брега”, „Созополска панорама”, „Музите” и „Аполония”.

Фестивалът „Раковина” дава сцена на талантливи деца от рускоговорящите страни и в същото време предоставя прекрасна възможност участниците в него да преживеят една чудесна ваканция в нашия град. Културата и изкуството са най- краткия път до сърцата на хората, а когато техни изразители са децата, то ние възрастните можем да кажем, че сме си свършили работата.

Continue reading

V-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2010

V-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2010 9V Mеждународен младежки фестивал на изкуствата „Музите“Созопол 2010

5-10 юли 2010г – първа сесия; 10-15 юли 2010г – втора сесия

Под надслов : “Изкуството и природата са дар от Бога”

Община Созопол & Сдружение „Музите”

05.07 Понеделник

14.00ч. Посрещане и настаняване на участниците.

16.00 ч. . Читалище “Отец Паисий” , зала до Археологически музей . Подреждане на изложба-  постоянна експозиция на участниците  художници.

18.00ч. Читалище Отец Пайсий , Созопол – техническа конференция.

Continue reading