Ганчо Бояджиев - My Universe Of Love - [ВИДЕО] 1

Ганчо Бояджиев – My Universe Of Love – [ВИДЕО]

Ганчо Бояджиев - My Universe Of Love - [ВИДЕО] 2
(c) desktopnexus.com

Възпитаникът на Гена Димитрова превзе радио „Монте Карло“ и плува с делфини в новия си клип.

Това е третият клип от новия ми албум „Music is the answer“. Клипът го снимахме в Делфинариума във Варна. Тъй като песента вече беше записана със звуци на делфини и китове, основната идея беше клипът да бъде посветен на опазването на делфините

разказа Ганчо Бояджиев.

В клипа си той плува заедно с четирите делфина във варненския делфинариум. Continue reading

Индиански ритми посрещат гостите на старият Созопол [ВИДЕО] 3

Индиански ритми посрещат гостите на старият Созопол [ВИДЕО]

Индиански ритми посрещат гостите на старият Созопол [ВИДЕО] 4Индиански ритми посрещат туристите още на автогарата в Созопол. Атрактивни монголоиди пеят и танцуват в индиански одежди до Амфитеатъра и привличат летовниците. Цветните дрехи, дългите пера и приятната мелодия са като магнит за туристите, дошли да търсят забавления по време на морската си почивка.

И ако за истинските туристи това е пошла атракция, като се има предвид, че индианците на чист български предлагат албумите си с музика срещу скромната сума от 10 лева, Созопол предлага много повече.

Градът изобилства от параклиси, църкви и мощи на светци. Тук християните могат да се поклонят пред мощите на Свети Йоан Кръстител в църквата „Св. св. Кирил и Методий”.

Continue reading

Американци и тракийци се надпяваха в Созопол

Американци и тракийци се надпяваха в Созопол 5Община Созопол стана домакин на необичайна среща между хора от два континента, обединени от любовта си към българския фолклор.

В двора на Етнографския музей фолклорната група към Тракийско дружество „Яни Попов” посрещна близо 45 американци на седянка. Тракийките показаха моменти от родния бит и изпяха най-хубавите си песни. Американските гости аплодираха бурно всяко едно тяхно изпълнение и запечатаха необикновената среща с многобройни снимки и видеоматериали.

Гостите бяха приветствани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който подари на всеки от тях рекламни материали с пожелание да продължават да обичат и популяризират българската народна музика.

Continue reading

Американците са луди по нашата музика

Американците са луди по нашата музика 6„Американците са луди по нашата музика” казва народната певица Татяна Сърбинска, която е художествен ръководител на три фолклорни групи, в които участват близо 60 американци. С 45 от тях тя ще посети Созопол. На 9 август, понеделник от 18.00 ч. американските изпълнители на български фолклор ще бъдат посрещнати в Етнографския музей от фолклорната група на Тракийско дружество „Яни Попов”. На следващия ден, 10 август, вторник от 20.00 ч. на амфитеатъра американските групи ще изнесат концерт. В него ще участват женски вокален ансамбъл-хор и оркестър-за български народни песни”Дивни жени”, мъжка вокална група „Зорница” Бостън, Масачузетс, САЩ и вокален ансамбъл „Орфея”-Вашингтон, САЩ, които ще изпълнят автентичен български фолклор.

Татяна Сърбинска е родена в село Рила. Била е солистка на прочутия ансамбъл „Пирин“, с който пее в зали като Ла Скала, Ковънт Гардън, Карнеги хол, Кенеди център. През 1991 година се премества в Щатите, където живее и до момента. Преподавала е в Бостънската консерватория, както и в Консерваторията на Нова Англия. Носителка е на наградата Уоми – Вашингтон за световен музикален вокалист на 2004.

Continue reading