Кулинарно пътешествие към Созопол 1

Кулинарно пътешествие към Созопол

Кулинарно пътешествие към Созопол 2
Сандра, Деси, Нина на гости на Михаил Заимов в Cassa Bianca

Сандра, Деси и Нина тръгват право напред към невероятните гледки и заливи на Созопол, където слънцето се ражда от морето и залязва над хълмовете, а нощите не се пропиляват в сън.

Гладните момичета ще имат късмет.
Очаква ги хубаво време в компанията на опитни рибари и готвачи, познавачи на най-добрите риби на най-вкусните черноморски дарове, любители на екзотични рецепти. Гладните момичета имат план и той е да прекарат всяка минута приятно, да ви покажат красиви  места и да ви запознаят с новите си приятели.

Continue reading

Награждават участниците в спасителната операция край остров Свети Иван 3

Награждават участниците в спасителната операция край остров Свети Иван

Награждават участниците в спасителната операция край остров Свети Иван 4
Никифор Герчев, председател на БУЛСАР: „Държавата трябва да помисли за допълнителни механизми за повишаване на интереса на хората към участие в доброволчески формирования“

Днес от 15:30 часа, на Пристанище „Созопол“, изпълнителният директор на изпълнителна агенция  „Морска администрация“ *к.д.п. Сергей Църнаклийски ще награди участниците в наскоро проведената успешна спасителна операция в край островите Свети Иван и Свети Петър.

Припомняме, че на 10 август т.г., в близост до бреговете на Созопол, край остров „Свети Иван“, бедстваха общо 18 души, между които и деца, след разразила се буря.

Благодарение на проведената спасителна операция и проявения от участниците в нея героизъм и жертвоготовност, всички бедстващи бяха спасени.

В операцията участваха доброволци от неправителствената организация за търсене и спасяване „БУЛСАР“ – Михаил Заимов, Владимир Явашев, Матей Матеев и Илия Минев, както и сили и средства на „Морска администрация“ и Гранична полиция.

Акцията бе проведена при много добра организация, координация и сътрудничество между държавните институции и неправителствената организация, което предопредели успешния ѝ край.

*к.д.п. – Капитан далечно плаване

Прес съобщение от късният следобед:

Изпълнителният директор на агенция „Морска администрация” Сергей Църнаклийски награди участниците в операцията, при която на 10 август бяха спасени общо 18 души, по време на разразилата се буря край бреговете на Созопол и остров Свети Иван.

Церемонията се състоя на яхтеното пристанище в Созопол. Почетни благодарствени грамоти получиха членове на доброволната спасителна организация БУЛСАР, показали умения на море и храброст, довели до избавлението на потенциалните жертви от морската стихия.

Капитан Църнаклийски призова всички шкипери на яхти да бъдат по-внимателни на море и особено в действията, които предприемат по време на буря. Той изказа благодарност на всички участници в спасителната операция, за отличната координация по време на акцията. /Дарик радио

Награждават доброволците, спасили 18 души край Созопол 5

Награждават доброволците, спасили 18 души край Созопол

Награждават доброволците, спасили 18 души край Созопол 6
Black Sea Technical Diving

Доброволците от неправителствената организация БУЛСАР, които в сряда спасиха 18 души в бурното море край Созопол, ще бъдат наградени, съобщи пред „Класа“ директорът на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ капитан Сергей Църнаклийски.

Той е разпоредил имената на всички участници да му бъдат представени днес и да бъде подготвена заповед.
Припомняме, че в сряда при четири тежки инцидента край Созопол спасителите от БУЛСАР Михаил Заимов, Владимир Явашев, Матей Матеев и Илия Минев извадиха от морето 14 възрастни и 4 деца.

Тогава в бурните води потънаха яхта на Техническия университет–София, катер и лодка, а друг катер бе изтеглен на брега с повреди.

Continue reading