За Созопол и опазването на паметниците на културата 1

За Созопол и опазването на паметниците на културата

За Созопол и опазването на паметниците на културата 2
Учениците от Созопол отбелязаха Международният ден за опазване на паметниците на културата снимка: прес център областна управа

Децата от училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Созопол отбелязаха Международния ден за опазване на паметниците на културата със състезание на тема „Созопол – минало и бъдеще”.

В два кръга те отговаряха на въпроси за своя град на различни теми: неговите символи, история, музеи, древните негови жители, техния бит и култура, развитието на региона.

Отборът на победителите получи за награда посещение на Делфинариума във Варна.

Организатор на честването беше Военният клуб в Созопол.

Continue reading

Созопол ще отбележи Международния ден за опазване на паметниците на културата

Созопол ще отбележи Международния ден за опазване на паметниците на културата 3
© Пресцентър - Областна управа

За първа година в Созопол ще отпразнуват 18 Април – Международния ден за опазване на паметниците на културата. Идеята за честване на празника е на Военен клуб – Созопол, а събитието ще се проведе под патронажа на областния управител Константин Гребенаров.

В района на Созопол има множество паметници на културата с национално значение, а самият град е обявен за архитектурен и  археологически резерват. В тази връзка организаторите са подготвили образователна програма насочена към гражданите на Созопол и предимно към младото поколение.

Continue reading