Легловата база в община Созопол е увеличена

Легловата база в община Созопол е увеличена 1След регистрацията на местата и средствата за настаняванe, срок за който бе края на февруари, броят им в община Созопол е увеличен. Kметът на общината Панайот Рейзи каза, че миналата година е имало регистрирани около 15 хиляди легла, а сега след провеждането на разяснителна кампания има допълнително още 2 319 регистрирани.

На този етап може да се каже, че има раздвижване в тази насока. Сигурен съм, че и ще има и такива, които не са разбрали за тази регистрация или пък не знаят. Те ще си отнесат санкцията, която по закон е 100 лв., ако не са спазени сроковете, но ще видим по-нататък когато дойде време да се плаща новия туристически данък какво ще стане

Continue reading

Между 90 и 100 хиляди е легловата база в Созопол

Между 90 и 100 хиляди е легловата база в Созопол 2Между 90 и 100 хиляди е легловата база в Созопол по неофициални данни, съобщи Петя Димитрова, пресаташе на община Созопол. Тя допълни, че е много трудно да се даде и направи официална статистика, тъй като една част от хотелите, които са 3, 4 и 5 звезди, се регистрират в Агенцията по туризъм, а другите хотели, бунгала и друг вид места за отсядане са обект на проверките на община Созопол, които тя прави за отчитане на туристите.

Официалният летен сезон ще продължи до 10 септември в града. Въпреки това, по думите на Димитрова, тази година се забелязва тенденцията той да бъде удължен и може да продължи до края на септември.

Continue reading