Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 1

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 2
Снимка: Илияна Лулева

Стартира проектът за изграждане на пречиствателната станция в Созопол ”Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол-І-ви етап”. В първият етап от изграждането на пречиствателната станция са включени шест подобекта, за които държавното предприятие ПУДООС ще отпусне безлихвен кредит на община Созопол до 35 млн.лева. Подобектите, които ще се изграждат в рамките на първия етап от изпълнение на дейностите по проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол” са „КПСт Пристанище„ и напорни тръбопроводи до изливна шахта, „ Колектор „Крайбрежен ( от СРШ ( ОК 8 ) на ул. ”Морски скали „ до КПСт ”Пристанище и Колектор „ Провлака „ (от съществуващ канал ( ОК 205 ) на ул. ”Хан Крум„  до КПСт „Пристанище„, КПСт „Хармани” и напорни тръбопроводи до изливна шахта, : „Довеждащ колектор „Созопол” (от изливна шахта на напорни тръбопроводи от КПСт „Пристанище„ и КПСт ”Хармани„ до ПСОВ ”Созопол”, Входна помпена станция на ПСОВ-Созопол и подобект „Дълбокоморско заустване”.

Continue reading

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци 3

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци 4Вирус порази старозагорския лагер на Каваците

80 от общо 83 летуващи край морето в общинската база на Стара Загора деца са приковани към леглото от тежка вирусна инфекция и се налага да бъдат върнати незабавно за домашно лечение при родителите си. Първоначалната информация, че децата са натровени с храна, бе опровергана от специалистите, прегледали малчуганите.

Едно от заразените деца е в тежко състояние и е настанено в Бургаската болница, съобщи шефът на РЗИ-Стара Загора д-р Златина Нанева. Заедно с други лекари тя е заминала да прибере лагеруващите ученици, които са от 1-ви до 7-ми клас.

Continue reading