Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 1

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 2
Снимка: Илияна Лулева

Стартира проектът за изграждане на пречиствателната станция в Созопол ”Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол-І-ви етап”. В първият етап от изграждането на пречиствателната станция са включени шест подобекта, за които държавното предприятие ПУДООС ще отпусне безлихвен кредит на община Созопол до 35 млн.лева. Подобектите, които ще се изграждат в рамките на първия етап от изпълнение на дейностите по проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол” са „КПСт Пристанище„ и напорни тръбопроводи до изливна шахта, „ Колектор „Крайбрежен ( от СРШ ( ОК 8 ) на ул. ”Морски скали „ до КПСт ”Пристанище и Колектор „ Провлака „ (от съществуващ канал ( ОК 205 ) на ул. ”Хан Крум„  до КПСт „Пристанище„, КПСт „Хармани” и напорни тръбопроводи до изливна шахта, : „Довеждащ колектор „Созопол” (от изливна шахта на напорни тръбопроводи от КПСт „Пристанище„ и КПСт ”Хармани„ до ПСОВ ”Созопол”, Входна помпена станция на ПСОВ-Созопол и подобект „Дълбокоморско заустване”.

Continue reading

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 3

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 4На 03 август чрез взломяване на входната врата е проникнато в рецепция, намираща се в къмпинг Златна рибка край Созопол, откъдето е извършена кражба на: „компютърно устройство“ и оборотната парична сума в размер на 1 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Созопол.

снимка: camping.bg; източник: buragsnews.com

Пускат паяка в Созопол 5

Пускат паяка в Созопол

Пускат паяка в Созопол 6
снимка: прес център община Созопол

Със заповед на кмета на община Созопол Панайот Рейзи се въвежда летен режим за паркиране и престой на автомобили и други превозни средства на територията на гр. Созопол.

 

В заповедта се казва:

НАРЕЖДАМ:

1.   Да бъде извършвано принудително преместване през периода 01.06.2011г. – 15.09.2011г. на неправилно  паркирани пътни превозни средства без знанието на собствениците или упълномощени от тях лица на територията на гр.Созопол, въз основа на чл.98, ал.1, т.1, т.5, т.6 и чл.98, ал.2, т.2, т.3, т.6 от Закона за Движение по пътищата.

– ул.”Републиканска”

– пл.”Хан Крум”

Continue reading