Анатема за крадеца на светите мощи 1

Анатема за крадеца на светите мощи

Анатема за крадеца на светите мощи 2
Реликварият с мощите на Свети Йоан Кръстител

Сливенският митрополит Йоаникий призова крадеца светите мощи на Свети Йоан Кръстител да се разкае и да ги върне. Посегателството на свети мощи не само е кощунство, но и един от най-тежките грехове, който няма да остане ненаказан. Дядо Йоаникий може да анатемоса крадеца на мощите на Свети Йоан Кръстител, които изчезнаха от храм „Свети Димитър“ в Сливен по време на вечерната служба.

Светите мощи, открити в Созопол, бяха посрещнати в Сливен тържествено на 29 март и останаха за поклонение през Страстната седмица.

„Няма да има мира нито на този, нито на онзи свят. Затова аз го моля… Това е тежък грях. Много тежък, много голям. Небето стои високо. Сега може Божието правосъдие да се забави, но рано или късно то ще задейства“, призова Сливенският митрополит Йоаникий.

Continue reading

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол 3

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол 4
снимка: vagabondish.com

На 14.08.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен апартамент, разположен в кооперация на ул. „Ропотамо“ в Созопол, обитаван от 32-годишен руски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 000 щатски долара, 700 евро, 10 000 рубли и три златни пръстена.

При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че от съседен апартамент, също обитаван от руски турист, по аналогичен начин е извършена кражба на сумата от 800 щатски долара, 6 000 рубли и 200 лв. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление Полиция – Созопол.

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 5

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка

Обраха рецепцията на къмпинг Златна рибка 6На 03 август чрез взломяване на входната врата е проникнато в рецепция, намираща се в къмпинг Златна рибка край Созопол, откъдето е извършена кражба на: „компютърно устройство“ и оборотната парична сума в размер на 1 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Созопол.

снимка: camping.bg; източник: buragsnews.com

Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол 7

Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол

Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол 8На 11.07.т.г. около 09.00 ч. на плаж «Харманите» в Созопол, непосредствено след извършване на кражба на раница, съдържаща ръчен мъжки часовник с позлатена верижка, два мобилни телефона, сумата от 180 лв. и комплект «Адидас» – потник и къси панталони, собственост на 49-годишен софиянец, е задържан 21-годишния П.Ч. от с. Дебелт.

По случая в Районно управление «Полиция» – Созопол е образувано бързо полицейско производство.

Continue reading

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол 9

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол

11 000 евро откраднаха от руски туристи в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол 10
Изглед към старото училище, днес картинна галерия снимка: joyradost

Сигналът за кражбата е подаден вчера в Районното управление в Созопол от 44-годишен жител на града.

Той съобщил, че от вилата му в местността Буджака край Созопол, която била ползвана от руски туристи, са откраднати 11 000 евро.

Continue reading

Кражба на двигател от лодка на пристана в Созопол 11

Кражба на двигател от лодка на пристана в Созопол

Кражба на двигател от лодка на пристана в Созопол 12
снимка: Ирина Атанасова

На 10.05.2011 г. около 18.00 ч. в оперативната дежурна част на РУ „Полиция“ – Созопол е получено съобщение че за времето от 18.00 ч. на 08.05 до 18.00 ч. на 10.05.2011 г. неизвестно лице е извършило кражба на извънбордов бензинов двигател с десет конски сили от лодка, намираща се на вода и вързана на пристана на гр.Созопол. Образувано е до съдебно производство.

Работата по случая продължава РУ „Полиция“ – Созопол.

Хванаха крадци на кабели в Созопол

Хванаха крадци на кабели в Созопол 13
снимка: pa1.bg

На 24 Април 2011 в Созопол са задържани четирима крадци на кабел. 29-годишният Й.М. и 23-годишният  Т.С.  и двамата от село Зидарово, както и 25-годишният  И.Ч. и 29-годишният М.В. от село  Габър са хванати след извършване кражба на 37 метра далекосъобщителен кабел.

Кражбата е станала от подземното трасе в гориста местност край село Зидарово в посока село Крушевец. Кабелът е иззет, а четиримата извършители са задържани за срок да 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.

Continue reading

Откраднати вещи от църквата в с.Зидарово открити при проверка

Откраднати вещи от църквата в с.Зидарово открити при проверка 14Голямо количество откраднати църковни свещници са открити при проверка на кола в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Тази нощ около 3.40 часа по пътя за с. Твърдица, в близост до местността „Батака“, служители от Четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас са спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, с бургаска регистрация, управляван от 32-годишния А.М. В колата са били и Х.М., 25-годишен, П.Д., 25-годишен, Д.С., 26-годишен, и С.Х., 25-годишен, всички от Бургас.

В багажника на автомобила са открити голямо количество бронзови църковни вещи, откраднати от църквата в с. Зидарово, община Созопол.

Continue reading

Разнищиха кражба на 250 кг арматурно желязо

Разнищиха кражба на 250 кг арматурно желязо 15На 17.02.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Созопол са установили извършителят на кражбата на около 250 кг. арматурно желязо от строителен обект, разположен в местността «Райски залив» до Созопол – това е: 28 год. К.С. от Созопол.

Откраднатото желязо е намерено и иззето.

Continue reading

Крадец сви десет двигателя

Крадец сви десет двигателя 16
Снимка: sxc.hu

Сигнал за кражба от работилница в село Зидарово бил получен в РПУ-Созопол.

При извършения оглед станало ясно, че неизвестно лице е проникнало там и откраднало десет електрически двигатели от дървообработващи машини. На място били разглобени още два мотора, от които били демонтирани само медните намотки.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Източник: Дарик