Засилват проверките по черноморието 1

Засилват проверките по черноморието

Засилват проверките по черноморието 2
Приоритетно ще се проверяват жалбите и сигналите на гражданите

Засилени проверки по Закона за туризма ще извършват по Южното Черноморие служителите на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Това каза за Агенция „Фокус“ директорът на регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков.

Той обясни, че приоритетно ще се проверяват жалбите и сигналите на гражданите.

Continue reading

Масови проверки на заведения по Южното Черноморие, открити са множество нарушения

Масови проверки на заведения по Южното Черноморие, открити са множество нарушения 3Инспекторите от Комисията за защита на потребителите извършват масови проверки на заведения за хранене и развлечения по Южното Черноморие. В сряда беше проверен известен ресторант на плажната ивица „Харманите“ в Созопол. Инспектор от Комисията за защита на потребителите и представител на общинската администрация провериха необходимата документация и съответните разрешителни.

Continue reading

С началото на сезона постъпиха и първите оплаквания в КЗП 4

С началото на сезона постъпиха и първите оплаквания в КЗП

С началото на сезона постъпиха и първите оплаквания в КЗП 5
© www.slowenien-kroatien.eu

С началото на сезона започнаха и първите оплаквания в комисията за защита на потребителите. Семеен хотел по Южното Черноморие не обявява цените на нощувките, заведение на север от Бургас не предоставя менюто си при заплащане на сметката и магазин не издава касова бележка.

Това са първите сигнали, които постъпиха във временните приемни на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по морето.

Continue reading

Вече работи приемна на КЗП в Созопол

Снимка: imagesfrombulgaria.comЧетири приемни на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по южното Черноморие вече работят, пише в. Твоят ден. Приемните са в Созопол, Приморско, Поморие и Слънчев Бряг.

Туристи и граждани могат да сигнализират за недобри условия в хотелите, грубо отношение в заведенията, некачествени услуги на плажа. Към момента няма оплаквания, но обикновено жалбите идват с най-натоварената част от сезона – през юли и август, каза директорът на КЗП в Бургас Николай Стойков.

Continue reading