С какви напитки да се разхлаждаме в жегите 1

С какви напитки да се разхлаждаме в жегите

С какви напитки да се разхлаждаме в жегите 2Когато е горещо, постоянно ви се пие

Заради високата температура на въздуха организмът се обезводнява. Но понякога пиете, а не усещате чувство за утоляване на жаждата. Най-подходяща за големите жеги е водата с добавен лимонов сок или с добавено резенче лимон на всяка чаша вода.

  • Лимоновата и аскорбиновата киселина, които се съдържат в лимона, повишават слюнкоотделянето. Така сухотата в устата намалява. Водата с лимонов сок или лимоново резенче трябва да се пие леко охладена и в никакъв случай ледена. Тази напитка е по-полезна от продаваните в магазините.
  • Леко газираната минерална вода утолява жаждата по-бързо от обикновената минерална вода и от силногазираната минерална вода. С вода, която не е газирана, е трудно да утолите жаждата си.

Continue reading

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати 3Ръководството на Карате Клуб ”Шогун”- Созопол организираха празник за своите каратеки, за да отчетат резултатите от изминалата спортна година.

На специален коктейл състезателите на клуба бяха приветствани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателят на клуба Христина Кюмурджиева. Гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова и треньорите на созополските каратеки сенсей Димитър Маринов и сенсей Борис Борисов.

Continue reading