Кметове откриха "Кметовете на Созопол" 1

Кметове откриха „Кметовете на Созопол“

Кметове откриха "Кметовете на Созопол" 2Седем бивши кметове на Созопол бяха официални гости на изложбата „Кметовете на Созопол” ,която  бе открита  в сградата на общината в морския град. Кметът на община Созопол Панайот Рейзи посрещна  предшествениците си  Дяко Кирилов Дяков,Никола Калоянов Стойков, който е градоначалник на Созопол три мандата, Тодор Андреев Тодоров, кметувал четири мандата, Димитър Костов Желев, Николина Михайлова Пехливанова, Златко Сотиров Николов  и последният бивш кмет Веска Костова Караманова.

Настоящият кмет Панайот Рейзи откри постоянната експозиция, като заяви ,че всеки кмет заслужава уважението и признателността на жителите на Созопол, а най- подходящото място за изложбата е сградата на общината.”Реализирах идеята си воден от най- искрени чувства на признателност към всички кметове, които с дейността си ,работата и живота си са допринесли за развитието на Созопол.Разбирам отговорността си като настоящ кмет и се надявам ,че съм достоен продължител на  Вашите усилия за издигане авторитета на града и подобряване на условията за живот в него”.

Continue reading

Празници на Созопол 3

Празници на Созопол

Празници на Созопол 4
Света Великомъченица Марина

Програма за празниците на Созопол

15.07.2011г.,петък,

12.00 ч.-Първа ветроходна регата-откриване –„Марина Порт Созопол”

17.30 ч.- изложба „Кметовете на Созопол” – сградата на общината

16.07.2011г.събота

10.00 ч.- Подводен риболов- старт – пристанище Созопол

13-30 ч.- Първа ветроходна регата – гонки

16.00 ч.- Подводен риболов – финал

18.15 ч.-Тържествено вдигане на националния флаг – Амфитеатър

18.30 ч.- Полагане на венци пред Паметната арка – Морски парк

19.00 ч.- Откриване на изложба „Видима” – Художествена галерия Созопол

21.00 ч.- Фолклорен концерт – Амфитеатър „Аполония“

 

17.07.2011г.,неделя

Continue reading

Изложба "Кметовете на Созопол" 5

Изложба „Кметовете на Созопол“

Празниците на Созопол стартират с изложба за кметовете на града

Изложба "Кметовете на Созопол" 6
снимка: Пламен Илиев (Mark Max)

Празниците на Созопол, посветени на светицата-закрилница на града Света Марина ще стартират с изложба „ Кметовете на Созопол”, която ще бъде открита официално на 15 юли, петък от 17.30 ч. в сградата на общината.

Постоянната експозиция ще включва  табло с имената на 35 личности, които са ръководили община Созопол 55 мандата и обхваща периода от Съединението на България до наши дни.

В експозицията са включени и т.нар. „гръцки„ кметове, които са управлявали града до 1925 г. Портрети на 14 градоначалника от съвременната история на община Созопол ще допълват постоянната изложба, която ще бъде наредена на първия етаж в сградата на общината. Тя ще се допълва и обогатява през годините.

Continue reading