Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019

Ангелина Недин представя свои картини в подкрепа на Бургас 2019

Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019Талантливата художничка от Созопол – Ангелина Недин представя своите картини в единадесета самостоятелна изложба в Галерия „Бургас“.
Експозицията, която е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, обещава да представи най-доброто от произведенията на созополската художничка.
Изложба номер 11 на Ангелина Недин бе открита на 11 юли от Митко Новков в Галерия „Бургас“ в 18.30 часа.

Continue reading

Созополска картина спечели голямата награда на Бургаски конкурс

Созополска картина спечели голямата награда на Бургаски конкурс 1Директорът на Художествената галерия в Созопол художникът Иван Бахчеванов е един от тримата художници, получили бронзовата статуетка „ Венера Бургаска” на склуптора Огнят Петков в галерия „Петко Задгорски”.

Иван Бахчеванов спечели  наградата от тазгодишното 4-то издание на биеналето за съвременно изкуство „Приятели на морето” с картина със созополски мотиви. Журито с председател Стоян Цанев го определи за лидер сред живописците заради мащабвото му платно”Четири измити спомена от едно плаване на непознато море”, което може да се възприема като 4 отделни картини. Специален механизъм позволява рамката да се завърта и във всяка позиция да се открие нов сюжет.

Continue reading