НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души

НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души 1
снимка: Иван Костов

На 5 април 2011 г. (вторник) в 11 ч. в Прес залата на Националния статистически институт на ул. „Панайот Волов” 2 се проведе пресконференция, на която бяха представени експресни данни за броя на населението по общини от Преброяване на населението и жилищния фонд, проведено през февруари 2011 г.

В същото време в областните градове на пресконференции Териториалните статистически бюра представиха данните по региони:

Бургас запазва четвърто място по брой население в страната, показват експресните данни от преброяването на населението, съобщи на пресконференция директорът на статистическото бюро в града Гергана Кисьова.

Continue reading

Голямото броене започва в полунощ

Голямото броене започва в полунощ 2Точно в 0,00 часа на 1 февруари започва 17-ото преброяване на населението у нас. За разлика от всички предишни кампании, сегашната стартира първо в интернет. До 24 ч на 9 февруари всеки може да попълни анкетната карта на страницата на НСИ и по този начин да си спести визитата на преброител. По време на електронното преброяване анкетьори на Националния статистически институт (НСИ) нямат право да посещават жилищата. Те ще тръгнат по къщите чак от 10 февруари.

Компютърната ни система позволява едновременното подаване на 400 000 преброителни карти. Тя е защитена от всички познати видове хакерски атаки

кълнат се IT специалистите от НСИ.

Continue reading