Нова „схема“ за лесни пари в с.Индже Войвода

Нова "схема" за лесни пари в с.Индже Войвода 1В Районно управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за задържани пред кметството в с. Индже войвода две лица в момент на приемане на плик с пари от 79-годишна жена от селото, които да послужат за животоспасяваща операция на нейна близка, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Задържаните са 48-годишен мъж и 60-годишна жена и двамата от село Зидарово.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че на домашния телефон на мъжа се обадил мъж, представил се за „Кольо от Айтос“.

Continue reading

Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода

Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода 2На 15.02.т.г. около 04.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за горяща къща в с. Индже войвода, общ. Созопол, обитавана от 74 годишния Н.П., самотно живеещ.

Констатирано е, че пожарът е възникнал около 04.00 ч., като по данни на съседи пенсионера се отоплявал с печка с твърдо гориво, която системно подклаждал с употребявани външни автомобилни гуми.

Continue reading

В община Созопол няма шап

В община Созопол няма шап 3От взетите и изследвани проби от животни на територията на община Созопол категорично се доказва ,че няма нито едно заразено животно.

Пробите, които бяха взети от двукопитните животни от официалния ветеринарен лекар на общината и екип от ветеринарни лекари са отрицателни. Това потвърди министър Мирослав Найденов по време на посещението си в село Резово. До пълното отпадане на опасността от коварната болест в района на Странджа планина, ще продължава наблюдението и периодично изследване на проби от животни на стопаните в община Созопол. Превантивните мерки се налагат, заради  информацията ,че в с. Резово има ново огнище на шап.

Continue reading

Общински турнир по футбол в с.Росен

Общински турнир по футбол в с.Росен 4Общинския турнир по футбол се проведе на 6ти и 7ми ноември в с.Росен. Участие взеха 14 отбора от цялата община включително Созопол и Черноморец. Първи се класираха гр.Черноморец, втори с.Равадиново, трети с.Индже Войвода, четвърти с.Росен и пети с.Равна Гора

Continue reading