Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 1

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 2
Панайот Рейзи и новите общински съветници положиха клетва; снимка: ПП Герб

Новоизбраният общински съвет в Созопол и кметът Панайот Рейзи положиха днес клетва и получиха от председателя на ОИК Ваня Кирязова удостоверенията си за техния избор.

Клетва положиха и кметове на град Черноморец Добри Добрев, на с. Равадиново Иван Пазвантов, на с. Атия Ренета Стоева, на с. Зидарово Стойчо Петков и новите кметове на с. Равна гора- Георги Станев, с. Росен Иван Динев и с. Крушевец Иван Тодоров. Това стана в препълнената зала на общинския съвет, където присъства и зам. областния управител Златина Дукова.

Първото заседание на новия общински съвет откри областния управител Константин Гребенаров, който пожела на съветниците да загърбят политическите си пристрастия и да имат само една партия- тази на жителите на Созопол.

Кметът на община Созопол – Панайот Рейзи благодари на всички за подкрепата и доверието и заяви, че ще продължи да бъде кмет на всички жители на общината и ще работи още по- активно за развитието на община Созопол.
Continue reading

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 3

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 4
Панайот Рейзи е новият кмет на община Созопол

ГЕРБ със 17 от 11 съветника в местния парламент

С убийствена преднина кандидатът на ГЕРБ В Созопол Панайот Рейзи спечели на първия тур надпреварата за кмет на община Созопол за втори мандат. За Панайот Рейзи гласуваха 61% от гласоподавателите, което е най-високия резултат в провеждането на избори през последните 20 години в Созопол.

„Уважаеми съграждани, приятели!
Приключи първия тур от местните и президентските избори и с гордост можем да се похвалим с една от най- високите избирателна активност в страната при упражняване на правото ни на вот. Това покава за пореден път високата гражданска активност и отговорност на жителите на общината при взимане на важни национални и местни решения и упражняването на демократичните права.

Можем да се поздравим и с безапелационна победа на ПП ГЕРБ, при която за кмета на общината гласуваха над 60% от гласоподавателите и своя вот дадоха за 11 общински съветника в местния парламент. Това е твърда и категорична победа! Това е Вашата победа! Защото всички вие гласувахте за по- доброто бъдеще на жителите на община Созопол и за изграждането на Созопол като европейски град и перла на Българското Черноморие. Вие дадохте висока оценка на всичко свърщено досега и вдигнахте още по- високо нивото пред мен и моя екип за следващите четири години.

Continue reading

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 5

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол

На 1 юли завърши Републиканския шампионат по академично гребане за момчета и юноши младша възраст, който се проведе в Пловдив.

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 6При юношите младша възраст с участие на 17 лодки, шампиона на България за 2011 година на скиф стана Константин Вълчев.

Созополският гребец се окичи със златен медал след като  финишира пръв в оспорваната гонка.В яростна борба за короната на гребането се бореха отборите „Бургас”, „Тракия” и „Електрон”. В този ред лодките настъпваха към финала гребло до гребло, когато на 200 м. от финала Константин Вълчев с отличната си подготовка и воля за победа обърна реда на лодките в своя полза. Така спази заданието на треньора си. Времетраенето на шампиона е 3.40 мин. Този финал бе най- красивия по време на цялото състезание и изправи публиката на крака, която награди победителя с бурни аплодисменти. С тази си победа Константин Вълчев взе короната от лидера, който е с една година по- голям от созополския състезател. Борбата за лидерство продължава за златния медалист от Пловдив с подготовка за Балканиадата, която ще се проведе на 10 и 11 .09. 2011 г. на Златния рог, Турция.

Continue reading

Гребен клуб Созопол - вицешампиони! 7

Гребен клуб Созопол – вицешампиони!

Гребен клуб Созопол - вицешампиони! 8
Младите гребци от Созопол се завърнаха с призове

Завърши държавният отборен шампионат на България по академично гребане, което се проведе на 12-13 май 2011 год. в Пловдив.

От участвалите 50 отбора при възраст младежи/момчета гребен клуб „Созопол“ се класира на второ място и остави след себе си все добри отбори.

Второ място спечелиха четворка със съзтезатели Николай Георгиев, Иван Узунов, Иван Пазвантов и Димитър Кочев с рулеви малкият Стоян Танчев.

Второ място спечелиха на двойка скул Димитър Кочев и Иван Дерменджиев и четвърто място за Росен Бобчев и Яни Иванов.

На скиф Иван Пазвантов се класира на четвърто място.

При юноши- младша възраст на скиф Константин Вълчев се класира на трето място, с което даде сериозна заявка за участие на балканиадата през месец септември в Турция.
Continue reading