Добре дошли в Созопол

Видео от Созопол и плажните ивици край града на спасението

В това кратко видео от Созопол ще ви покажем как изглеждат плажовете на север и на юг от Созопол в началото на летния сезон!

В продължение на една седмица снимахме и монтирахме за вас кадри от изгревите край Централен градски плаж, панорамни кадри към остров Свети Иван и остров Свети Петър от ресторант Ксантана.

Почти полегнали заснехме и вълните, плискащи се в пясъка по изгрев на плаж Хармани, залеза край Миденото плажче – в съседство с вече бившото военноморското училище на остров Свети Кирик и Юлита, малка част от пясъчните дюни в защитена местност Алепу – познат още като шофьорският плаж с поглед в далечината към нос хумата и комплекс Свети Тома. Всичко това – само за вас!

Ще можете да погледнете за кратко и от плаж Златна Рибка към вилно селище Санта Марина, както и къмпинг Градина, а в далечината се виждат град Черноморец и конкретно местност Червенка.

Във видеото ще видите и част от един приказен залез заедно с много на брой гъсти, пухкави облаци край старият Созопол и остров Свети Кирик и Юлита.

Continue reading

Гърци хванати да бракониерстват пясъчна мида по морето ни

Гърци хванати да бракониерстват пясъчна мида по морето ни 1Трима гърци са били хванати с 333 кг бяла пясъчна мида, незаконно уловена чрез драгиране по българското Черноморие, съобщиха от Изпълнителната агенция “Рибарство и аквакултури“ (ИАРА) в четвъртък. Бракониерите били открити при рутинна полицейска проверка на гръцкия автомобил в региона на Елхово. Ямболската служба на агенцията по рибарство била сигнализирана и на нарушителите са съставени актове за общо 12 хил. лв.

Гръцките бракониери признали, че уловили мидата в Черно море на 3 км. южно от Созопол за 3 часа, като използвали забранените изгребващи дъното на водоизточника мрежи, наричани още тралове. Драгиращите уреди са иззети, а мидите били прибрани в хладилни камери от инспектори на агенцията в Бургас, които ги транспортирани до Созополския залив и върнали мидата обратно във водите.

Един от гръцките бракониери Нури Амет Оглу е стар познайник на инспекторите от ИАРА, тъй като от 2008 г. до сега е залавян поне 3 пъти да бракониерства на българска територия.

Continue reading

Плажен волейбол събра 15 двойки в къмпинг ”Златна рибка”

Плажен волейбол събра 15 двойки в къмпинг ”Златна рибка” 2Турнир по плажен волейбол организира община Созопол в къмпингг „Златна рибка” през почивните дни. Турнирът се проведе под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи и срещна на волейболното игрище на плажа на къмпинга 15 двойки състезатели от цялата област. Спортното мероприятие съвпадна с международния ден за борба с наркоманиите и мина под знака „Спорт против дрога”. Спонсори на спортното събитие бяха община Созопол и минерална вода „Девин”. Любителите на волейбола се насладиха на елегантната игра на участниците в турнира, които показаха майсторство и спортен хъс.

Continue reading