НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души

НСИ: Община Созопол в категория от 10 до 20 хил. души 1
снимка: Иван Костов

На 5 април 2011 г. (вторник) в 11 ч. в Прес залата на Националния статистически институт на ул. „Панайот Волов” 2 се проведе пресконференция, на която бяха представени експресни данни за броя на населението по общини от Преброяване на населението и жилищния фонд, проведено през февруари 2011 г.

В същото време в областните градове на пресконференции Териториалните статистически бюра представиха данните по региони:

Бургас запазва четвърто място по брой население в страната, показват експресните данни от преброяването на населението, съобщи на пресконференция директорът на статистическото бюро в града Гергана Кисьова.

Continue reading

Демонстрация на електронното преброяване в Созопол

Демонстрация на електронното преброяване в Созопол 2В сградата на общината бе направена демонстрация за електронно преброяване в присъствието на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, представителят на Националния статистически институт Дечка Славчева, преброители, контрольори, служители и граждани.

Кметът поздрави преброителите и контрольорите и им пожела успешна кампания, а към гражданите отправи призив да осигурят достъп до домовете си, за да могат преброителите да си свършат работата.

Continue reading