EVN обяви планова профилактика на ел.мрежата в Созопол 1

EVN обяви планова профилактика на ел.мрежата в Созопол

Остров Св. Кирик от птичи поглед. Снимка старши лейтенант Валентин Георгиев
Остров Св. Кирик от птичи поглед. Снимка старши лейтенант Валентин Георгиев

Поради профилактика на трафопостове в град Созопол ЕВН предупреждава жителите за времето и районите, които ще са засегнати и ще останат без ток.

На 16.04.2013 г. от 9.00 ч. до 16.30 ч. без ток ще останат живеещите в Стария град, ОДЗ „Снежанка” и сградата на общинска администрация.

На 17.04. 3013 г. от 9.00 ч. до 16.30 ч. без ток ще останат живеещите в Нов град, местността Света Марина, Детските ясли и Рибен цех.

На 18.04.2013 г. от 9.00 ч. до 16.30 ч. без ток ще останат живеещите в местност „Буджака”.

Continue reading

EVN спира тока по Южното Черноморие 2

EVN спира тока по Южното Черноморие

EVN спира тока по Южното Черноморие 3
снимка: ibox.bg

На 1, 2 и 3-ти юни в Созопол предстои поетапно спиране на електрозахранването съответно в „Стар град“, „Нов град“ – Хармани и местност Буджака

ЕВН България Електроразпределение АД уведомява, че във връзка  с извършване на необходими действия по рехабилитация и ремонт на съоръжения от електроразпределителната мрежа през първата половина на месец юни 2011 г. смущения в електрозахранването ще имат клиенти от Созопол, Китен, Приморско, Царево, Черноморец, Ахтопол и с. Синеморец.

Плановите изключвания ще бъдат поетапно за отделните населени места по установен график в периода от 01.06.2011 г. до 15.06.2011 г. без почивните дни за часовете от 10.00 до 15.00 часа.

Целта на извършваните действия следва инвестиционната програма на “ЕВН България Електроразпределение” АД  с цел подсигуряване сигурността на доставките на електроенергия и обновяване на енергийната инфраструктура по Южното Черноморие.

Continue reading

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван 4

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван 5
Остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити мощите на Свети Йоан Предтеча; фотограф: Татяна Атанасова, dnevnik.bg

Остров Свети Иван грейва като в приказка

Ток и вода ще бъдат прекарани до остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити мощите на Свети Йоан Кръстител, това съобщи Кирил Арнаутски, председател на фондация „Созопол„.

С ток ще бъде захранен островът с кабел по дъното на морето, ще се изгради и биологичен санитарен възел с чиста вода. Предвижда се и целият остров да бъде осветен нощем, за да се вижда от брега.

Continue reading

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол 6
Снимка: Dnesplus.bg

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол след аварията, която остави града без осветление. В момента над града вали пороен дъжд. Най-вероятно причината за спиране на тока е гръмотевична буря.

Токът спря, докато в местното читалище вървеше постановката на Русенския драматичен театър – “Конструкция на освободеното въображение“ по Йожен Юнеско. Тези дни черноморския град е домакин на провеждащия се Фестивал на изкуствата “Аполония“.

Continue reading

Дияна Колчева: Спирането на тока в община Созопол ще доведе до негативни последици за хотелиерите

Дияна Колчева: Спирането на тока в община Созопол ще доведе до негативни последици за хотелиерите 7Естествено спирането на тока в община Созопол ще доведе до негативни последици за хотелиерите, защото туристите ще направят своите рекламации. Това каза Диана Колчева, председател на съвета по туризъм „Черноморец”. Тя допълни, че от друга страна електропреносните фирми и ЕВН би трябвало да изчислят мощностите си, за да могат те да се подсилят и през следващия туристически сезон да не се допускат такива аварии и натоварвания на мрежата.

Нещата са взаимно свързани от една страна с горещото време, от друга недостатъчната сила и мощности на електрозахранването водят до тези резултати. Бих казала обаче, че е рано да говорим за реакцията на туристите и дали те ще си тръгнат

каза още Колчева.

Continue reading

Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол

Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол 8Електроразпределителното дружество за Южна България ЕВН уточни хронологията на проблема с електрозахранването, който възникна тази сутрин южно от Бургас:
• В 04:56 ч. има прекъсване на електрозахранването с продължителност пет минути в кабелен извод Чапла от подстанция Созопол, поради което част от град Созопол е имала смущения в електрозахранването до 05:01 ч.
• По същото време от 04:39 ч има прекъсване на електрозахранването по кабел Вромос, който също идва от подстанция Созопол. Поради това част от град Черноморец и къмпинг Градина са имали смущения в електрозахранването, което в възстановено напълно в 06:20 ч.

Continue reading