Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис 1

Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис

Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис 2
Конкурс за фотография и руисунка „Созопол - усещане за история и море” и литературен конкурс „Созопол - Миг и вечност”

Конкурсът е част от фестивал Созополис, едно иновативно културно събитие, което е част от проекта на община Созопол Изминати/Бъдещи пътища. Фестивалът е петдневен и ще се проведе от 30 май до 3 юни 2012 г. В рамките на фестивала са и двата конкурса. Литературният конкурс за проза и поезия е на тема „Созопол- миг и вечност”, а темата на конкурса за рисунка и фотография е „Созопол- усещане за история и море”.
ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „СОЗОПОЛ – МИГ И ВЕЧНОСТ”

1.Условия за участие

Конкурсът се организира в два раздела:

– проза ( есе или разказ до 1 000 думи)

– поезия

Приемат се участници от цялата страна разделени в три възрастови категории:

1. до 10 години

2. до 18 години

3. до 40 години

Continue reading

"Югоизточна ветеринарна клиника" отвори врати в Черноморец 3

„Югоизточна ветеринарна клиника“ отвори врати в Черноморец

С водосвет отслужен от отец Стилиян от църквата „Свети Никола” в град Черноморец и в присъствието на жители и гости на града бе официално открита Югоизточна ветеринарна клиника „Св. Анна“.

Новата придобивка в Черноморец е изградена по европейски проект на стойност 516 хил. лв. и ще обслужва жителите и земеделските стопани в цялата община. Подобна ветеринарна клиника с най-модерното оборудване се открива за първи път в целия регион и привлече интереса и на специалисти, които присъстваха на откриването й. Ветеринарната клиника, изградена по европейски стандарти има три манипулационни, операционна и рентгенов апарат, както и приемна, зоомагазин и ветеринарна аптека.

Югоизточна ветеринарна клиника - град Черноморец
снимка: www.bszone.info

По време на тържеството д-р Чанева и екипът й благодариха на общинското ръководство, лично на кмета Панайот Рейзи и на общинските съветници, които направиха всичко възможно този проект да бъде реализиран.
Continue reading

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 4

Най-новият фестивал на брега на морето – „Созополис“

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 5Любители театрали, художници, фотографи, аниматори и музиканти от Созопол и селищата ще имат ново поле за изява от есента

Общината е спечелила проект по ОП Регионално развитие на стойност 377 290 лева, като 5% от сумата е финансов принос на Созопол в размер на 18 864 лв. Дейностите, заложени в спечеления проект предвиждат провеждането на съвсем нов Фестивал „Созополис“, насочен  към участието на аматьори от общината.

Програмата на фестивала ще включва мащабна детски ревюта на .школи по музика, театър, фолклорни и модерни танци, занаяти, рисуване с талантливи малки участници от Созополската община.

Continue reading

Четири учебни заведения в община Созопол ще бъдат ремонтирани по европейски проект

Четири учебни заведения в община Созопол ще бъдат ремонтирани по европейски проект 6В срок от една година ще бъдат извършени строително ремонтни дейности в ОУ ”Свети Свети Кирил и Методий” и ЦДГ „Здравец” в Созопол, ОУ ”Христо Ботев” в с. Зидарово и ОУ ”Христо Ботев” в с.Росен. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Средствата за ремонтите са по спечелен от общината европейски проект за ”Внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на територията на община Созопол” и е на стойност 1209 631,10 лв. Проектът е по Приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие”,Операция1.1 ”Социална инфраструктура” и схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-09/2010 „Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктира в градските агломерации”, при който 15% от стойността на проекта се осигурява от община Созопол. Целта на проекта е да се подобри образователната инфраструктура в община Созопол, посредством мерки за енергийна ефективност на 4 общински сгради – образователна инфраструктура на целевите групи. Да се спрат процесите на влошаване на състоянието на сградите. Да се удължи физическия и социалния живот на общинските сгради.

Continue reading

Училището в Черноморец отчете успешен проект

Училището в Черноморец отчете успешен проект 7ОУ ”Христо Ботев” в Черноморец отчете успешно реализиран проект на пресконференция, в която взеха участие председателят на общински съвет Красимира Германова, общинския съветник Пепа Щерионова, отец Стилян, учителите участвали в проекта, техни колеги от останалите учебни заведения в общината и граждани.

Постигнатите резултати бяха представени от директорът на училището Йорданка Станчева, която е и ръководител на проекта. Проектът”Училището- територия на ученика” бе реализиран в рамките на Оперативна програма”Развитие на чавешките ресурси”2007-2013 г. по приоритетна ос 4 Схема за предоставяне на безвъзмездна помощ :BG051PO001.4.2-03”Да направим училището желана територия за младите хора” като водеща организация е  ОУ”Хр. Ботев”-Черноморец, а партньор по проекта е община Созопол. В проекта бяха обхванати 90 ученика от различни класове . Продължителност на проекта 10 м.20 дни.Обща стойност на проекта 23075лв.

Continue reading

Созополското училище приключи европейски проект

Созополското училище приключи европейски проект 8С мултимедийна презентация и участие на ученици от училище „Свети свети Кирил и Методий” започна заключителната пресконференция на европейския проект, който бе спечелен и реализиран от училището.

В работата на пресконференцията участие взеха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общинския съветнки Пепа Щерионова, директори и учители от училищата в общината. Презентация на успешно приключилия проект направи директорът на училището димитринка Щерионова, която е и ръководител на проекта. Продължителността на проекта е 11 м, на обща стойност 47 199 лв. В него участваха 194 ученици в 12 клуба по интереси.

Continue reading