Необходими са 400 хил. лв. за отварянето на пътя Созопол – Приморско

Необходими са 400 хил. лв. за отварянето на пътя Созопол – Приморско 1За генералното решение на проблема със затварянето на пътя Созопол – Приморско са необходими 400 хил. лв. Това стана ясно по време на работна среща днес, свикана от областния управител на Бургас Константин Гребенаров, съобщиха от пресслужбата на губернатора.

Поводът за организираната среща бе тъкмо проблемът свързан с кръстовището край местността Алепу и по точно монтирана мантинела, поставена на Свети Тома – вътрешният път на Созопол с околовръстния, която откъсва шосето за „Дюни” и „Каваци”.

Continue reading

Кметът на Созопол: Има свободен достъп до плажа на Дюни

Кметът на Созопол: Има свободен достъп до плажа на Дюни 2Интервю на bTV: След като разбрахме, че на плажа на „Русалка” има вход, от който можете да влезете без да плащате пакета „ол инклузив”, на Дюни се оказва, че трябва да платиш такъв пакет, за да се изкъпеш в морето.

Проблемът на Дюни съществуваше още миналата година. Ситуацията не е по-различна и това лято. От двете страни на ваканционното селище има бариери, през които няма как да минете, ако не сте гост на хотела.

– А защо не може от тук?
Охраната: Защото се ползва, в смисъл, това е частна собственост. Ако Ви пусна от тук, не е сигурно. Защото има и дневен престой, защото е „ол инклузив“ самият хотел и за това просто трябва да заобиколите хотела и пак може да си ходите на плажа.

Continue reading

Задигнаха багажа и източиха картата на туристка

Задигнаха багажа и източиха картата на туристка 3На 07.08.10 г. в Районно управление  „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Сеат Ибиза“, паркиран край пътя след ваканционно селище „Дюни“. По данни на тъжителката, от колата са откраднати куфар с дрехи, пътна чанта с дрехи, дамска чанта 190 лв.и лични документи и дамска чанта с лични документи и дебитна карта, от която на същата дата е изтеглена сумата от 400 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ „Полиция“ – Созопол.

Базата около Созопол е запълнена близо 90%

Базата около Созопол е запълнена близо 90% 4Созопол. По думите на кмета на Созопол Панайот Рейзи в курортните селца от Дюни до Черноморец има почти 90%-ова заетост на легловата база в хотелите. В сравнение с миналата година интересът на чуждите туристи към българското черноморие на юг от Бургас бил още по-висок. Кметът на Созопол смята, че в неговата община в момента има близо 70 хиляди туристи.

Трайно се задържа интересът на определени нации – чехите, които от няколко години започнаха да се завръщат, поляците – също трайно останаха да почиват в България. Румънците също стигат до Созопол. Тази година се забелязвал и завишен интерес от страна на руски туристи.

Continue reading