Созопол откри нова детска площадка 1

Созопол откри нова детска площадка

Созопол откри нова детска площадка 2Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и гл.архитект на общината д-р Румен Александров в качеството му на президент на Ротари клуб – Созопол прерязаха лентата на най-новата детска площадка в града. Откриването на модерният детски кът съвпадна с Международния ден на детето и събра много деца и родители на празника.

Сред официалните гости бяха зам. кметовете на община Созопол Катя Стоянова и Петя Чапевова, членове и гости на Ротари клуб- Созопол, които отбелязват и 6 години от създаването на благотворителната организация в града.
Continue reading

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 3

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 4
снимка: прес център община Созопол

В началото на месеца Созопол Новините извести за детските площадки, които ще зарадват децата на Созопол. На 1 юни –  едно от съоръженията –  единственото по рода си ще бъде официално открито.

Детската площадка във вид на кораб е подарък  от Ротaри клуб-Созопол.

Подобна детска площадка има единствено в Созопол – увериха от фирмата, която монтира корабчето и прикрепените към него съоръжения за забавление на малчуганите. Детското съоръжение се намира в Морската градина и се вписва в архитектурата на Созопол, като допълва общия вид на крайморската зона на града.
Созополските ротарианци са подготвили и изненада за най-малките на 1 юни. По време на официалното откриване, което е предвидено за 18.00 часа истински пирати ще забавляват първите посетители на детската площадка. Continue reading

Първите туристи са вече в Созопол 5

Първите туристи са вече в Созопол

Първите туристи са вече в Созопол 6
снимка: infotourism.net

Първите туристи пристигнаха в Созопол

При нас може да се каже, че сезонът започна по-рано и затова бързаме да приключим с озеленяването, пътеките, да очертаем местата за паркиране, да приключим с кърпежите на улиците, за да може до 5 юни всичко да е готово

каза Панайот Рейзи, кмет на община Созопол.

Созопол ще се сдобие с две нови спортни площадки и една детска. Самата детска площадка и допълнителните съоръжения са изградени от местната администрация. Площадката като цяло представлява голям кораб, предоставен от неправителствена организация в общината.

Continue reading

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града 7

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града 8
снимка: Прес център община Созопол

Ротари клуб Созопол започна строителството на детската площадка с корабчето

Две спортни площадки и една детска площадка ще бъдат подарък за жителите на Созопол в началото на летния сезон Община Созопол започна строителството на спортните площадки, които се намират в Морската градина и в Новия град в близост до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Строителството върви с бързи темпове и до 1 юни – Международния ден на детето спортните площадки и детската площадка ще бъдат готови

увери кметът Панайот Рейзи след като провери работата на площадките. Continue reading

Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива

Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива 9Нова благотворителна инициатива стартира Ротори клуб – Созопол.

Членовете на клуба са си поставили за цел да построят нова детска площадка  в Созопол. Само преди няколко месеца созополските ротарианци подариха на най- малките жители  детска площадка в новата част на града, с много катерушки и съоръжения за малчуганите. Новата детска площадка е предвидена за централната част на града, а средствата ще бъдат набрани на благотворителен бал, който Ротари клуб организира традиционно за Коледните празници. Средствата от кувертите и благотворителния търг на картини и произведения на изкуството ще бъдат вложени за изграждането на новата придобивка.

Continue reading