Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол 1

Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол

Задържаха 21- годишен, откраднал раница от плажа в Созопол 2На 11.07.т.г. около 09.00 ч. на плаж «Харманите» в Созопол, непосредствено след извършване на кражба на раница, съдържаща ръчен мъжки часовник с позлатена верижка, два мобилни телефона, сумата от 180 лв. и комплект «Адидас» – потник и къси панталони, собственост на 49-годишен софиянец, е задържан 21-годишния П.Ч. от с. Дебелт.

По случая в Районно управление «Полиция» – Созопол е образувано бързо полицейско производство.

Continue reading

Област Бургас с 3 000 000лв. за чудесата-Созопол, Несебър, Деултум

Област Бургас с 3 000 000лв. за чудесата-Созопол, Несебър, Деултум 3Три милиона лева идват в Бургаска област от кампанията на “Чудесата на България”. Областният управител Константин Гребенаров, заедно с кметовете на общините Созопол, Несебър и Средец участва в церемонията по повод връчването на награди за победителите в конкурса на в-к „Стандарт“.

Церемонията се проведе в Националния исторически музей под патронажа на премиера Бойко Борисов и по време на събитието първите 10 културно – исторически обекта получиха по 1 000 000 лв. Първите 10 обекта с най-значимите исторически и археологически паметници у нас бяха избрани чрез електронно гласуване, в което се включиха над 200 хиляди българи.

В надпреварата между културните паметници на страната, определени като „Чудесата на България” Област Бургас спечели три от десетте награди.

Призовото място получи „Старинен Созопол“ и островите Свети Иван и Свети Кирик, на трето място – Античен Несебър и на седма позиция – римския град Деултум, край с. Дебелт.

Continue reading