Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012 1

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012 2Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура. Спортната дейност-професионална и за масов спорт, както и подобряване на спортната база в цялата община са приоритети, които общинското ръководство изпълнява още от първия мандат. Развитието на спорта, привличането на все повече деца и младежи в спортните клубове и развитието на спортния туризъм като една изключително сериозна цел са задачите, които екипът на кмета Рейзи ще постигне с планираните 2 530 300 лв. в бюджета за 2012-та година.

Това са средства, предвидени за спортни бази за спорт за всички, в това число и капиталови разходи на стойност 1 845 250 лв. 15 250 лв. от тези средства ще бъдат изразходвани за реконструкция на Градския стадион, за Спортен център с трибуни са предвидени 1 230 000 лв. и още 600 000 лв. за футболни игрища и спортни площадки в селата на община Созопол.

Continue reading

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 3

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол

На 1 юли завърши Републиканския шампионат по академично гребане за момчета и юноши младша възраст, който се проведе в Пловдив.

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 4При юношите младша възраст с участие на 17 лодки, шампиона на България за 2011 година на скиф стана Константин Вълчев.

Созополският гребец се окичи със златен медал след като  финишира пръв в оспорваната гонка.В яростна борба за короната на гребането се бореха отборите „Бургас”, „Тракия” и „Електрон”. В този ред лодките настъпваха към финала гребло до гребло, когато на 200 м. от финала Константин Вълчев с отличната си подготовка и воля за победа обърна реда на лодките в своя полза. Така спази заданието на треньора си. Времетраенето на шампиона е 3.40 мин. Този финал бе най- красивия по време на цялото състезание и изправи публиката на крака, която награди победителя с бурни аплодисменти. С тази си победа Константин Вълчев взе короната от лидера, който е с една година по- голям от созополския състезател. Борбата за лидерство продължава за златния медалист от Пловдив с подготовка за Балканиадата, която ще се проведе на 10 и 11 .09. 2011 г. на Златния рог, Турция.

Continue reading