снимка на Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Културен туризъм и възможностите за отдих на деца рекламира община Созопол на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Димитрова от пресцентъра на общината.

Тази година на изложението община Созопол се представя с два щанда. Освен туристическия продукт като цяло в общината с отделен щанд се представя и град Черноморец.

Continue reading

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 2

Община Созопол на международните туристически борси през 2012

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 3
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Община Созопол активно участва на международните туристически борси, тъй като привличането на нови туристи започва още след приключването на поредния летен сезон.

Зам.-кметът на морската община Петя Чепевова съобщи за „Радио „Фокус” Бургас, че тази година са планирани няколко участия в международни изложения.

Първото участие което предстои е участието в туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2012” в София, което тази година ще се проведе от 16 до 18 февруари.

”Малко по-различно е тази година, тъй като Община Созопол е наела свой щанд, но и град Черноморец ще има свой щанд. Така ще имаме по-голяма възможност за представяне на туристическите услуги, тъй като двата ни основни туристически центъра са Созопол и Черноморец. Другата международна туристическа борса, в която ще участваме е в Белград. Тази година тя се планира да бъде от 23 до 26 февруари. Това е едно огромно международно изложение, на което общината ще участва за трети път. От разговори с туроператори имах възможност да се убедя, че има резултат от нашето участие там – създаваме контакти и привличаме повече сръбски туристи. Знаете че визите паднаха и вече режимът е по-достъпен. Основно сръбските туристи ходеха на почивка в Гърция. Естествено желаем положението в нашата съседка Гърция да се подобрява, но нашата надежда е сръбските туристи да припознаят все повече българското Черноморие, защото то си заслужава да бъде посетено”

Continue reading

Южната Крепостна стена и кула

Созопол – „Спасеното чудо на България“ и новите му избавители

Античният Черноморски град Созопол и близките острови Свети Иван и Свети Кирик са класирани на 1-во място сред Топ 10 от Чудесата на България

Южна крепостна стена и кула в Старият град на Созопол
Южна крепостна стена и кула в Старият град на Созопол

Continue reading

Българското чудо номер 1 – Созопол, ще привлича туристи с масирана рекламна кампания в чужбина

  • Ще бъдат направени маршрути до Странджа, предстои реставрация на южната крепостна стена
  • Бюро ще раздава карти до мощите на Кръстителя, църквата и музея
Българското чудо номер 1 - Созопол, ще привлича туристи с масирана рекламна кампания в чужбина 4
© снимка: standartnews.com

Българското чудо номер 1 – Созопол, ще привлича туристи с масирана рекламна кампания в чужбина.
Градът трябва да стане целогодишна дестинация на нашенци и гости на страната ни. Тази цел си поставят общинарите в любимото на мнозина българи морско градче след края на класацията „Чудесата на България“, организирана от в. „Стандарт“. Управниците в уникалния ни курорт с исторически паметници ще разработят цялостна визия за развитието на туризма в района. Само така българското чудо номер 1 ще може да привлича туристи и средства. Щом стъпят на територията на града, чужденците ще бъдат „залети“ от оферти и предложения за поклоннически маршрути, исторически разходки и летни приключения не само в района на Созопол и островите, но и в Странджа, обясни областният управител на Бургас Константин Гребенаров.

Continue reading