Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 денНа 20 Април жителите на община Созопол активно участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Традиционното пролетно почистване, с което жителите на туристическата община се подготвят за активния сезон е традиция от години и привлича най- много участници в почистването на плажните ивици.

Жители на с. Атия заедно с кмета Ренета Стоева почистиха голям периметър от плажа „Вромос”. Ентусиазирани, те успяха да почистят както плажната ивица, така и тревните площи, където през лятото къмпингуват летовниците.

Да изчистим Созопол за 1 денКъм почистването на плажната ивици са включиха доброволци от град Черноморец. Десетки семейства с децата си успяха да съберат чували с боклуци от любимия за туристите плаж.

Continue reading

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол 1

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол 2
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Старозагорската фирма „Пътстрой” е спечелила обществената поръчка за зимно почистване на Община Созопол.

Дружеството е единственият участник в процедурата. Договорът е за 2 години, а общата му стойност може да достигне до 200 хил.лв. без ДДС.

Срещу тази сума компанията ще трябва да рине снега и опесъчава 60 км от общинската пътна мрежа, както и магистралните улици около Равадиново, Атия, Росен, Равна гора, Зидарвоо и Созопол.

Continue reading

Деян Братков покори Беларус 3

Деян Братков покори Беларус

Деян Братков покори Беларус 4

Беларус има нов герой и това е състезателят на КК ”Буши До” гр.Черноморец – Деян Братков. Той спечели купата Гомеля, най-престижното отличие за каратист в Беларус. Деян Братков бе част от националния отбор и се представи отлично в традиционния турнир за купата на Гомел, в който участваха над 170 каратисти от бившите руски републики – Казахстан, Беларус, Украйна, Русия.

Златното момче на Черноморец взриви публиката и стана любимец на Беларус след като спечели безапелационно три двубоя, два от които завършиха с нокаут. Дни наред снимката му не слиза от беларуските медии, които го наричат „българското чудо”. Деян Братков спечели златото в категория 70 кг. при мъжете, а националният ни отбор се завърна с 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Continue reading

Община Созопол спечели проект за детски център в с.Атия 5

Община Созопол спечели проект за детски център в с.Атия

Община Созопол спечели проект за детски център в с.Атия 6Със Заповед № РД 02-14-2236 от 01.11.2011 г . на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, Община Созопол спечели проект „С грижа към детето” по Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Операция 1.1: „Социална инфраструктура”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-12/2011 „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”.

Това съобщиха от пресцентъра на община Созопол. Проектът е на стойност 758 322,56 лв. като безвъзмездната финансова помощ е 100% и включва изграждане на Център за настаняване от семеен тип в с.Атия, който е предназначен за 14 деца и младежи на възраст от 3 до 18 години със специфични потребности и предлагане на нов вид резидентна услуга, която предоставя жизнена среда за пълноценно израстване и развитие на деца с увреждания, лишени от родителски грижи, за които към момента на настаняване в ЦНСТ са изчерпани възможностите за връщане в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини или в приемно семейство или осиновяване.

Continue reading

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 7

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 8
Панайот Рейзи и новите общински съветници положиха клетва; снимка: ПП Герб

Новоизбраният общински съвет в Созопол и кметът Панайот Рейзи положиха днес клетва и получиха от председателя на ОИК Ваня Кирязова удостоверенията си за техния избор.

Клетва положиха и кметове на град Черноморец Добри Добрев, на с. Равадиново Иван Пазвантов, на с. Атия Ренета Стоева, на с. Зидарово Стойчо Петков и новите кметове на с. Равна гора- Георги Станев, с. Росен Иван Динев и с. Крушевец Иван Тодоров. Това стана в препълнената зала на общинския съвет, където присъства и зам. областния управител Златина Дукова.

Първото заседание на новия общински съвет откри областния управител Константин Гребенаров, който пожела на съветниците да загърбят политическите си пристрастия и да имат само една партия- тази на жителите на Созопол.

Кметът на община Созопол – Панайот Рейзи благодари на всички за подкрепата и доверието и заяви, че ще продължи да бъде кмет на всички жители на общината и ще работи още по- активно за развитието на община Созопол.
Continue reading

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 9

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи

Обръщение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи 10
Панайот Рейзи е новият кмет на община Созопол

ГЕРБ със 17 от 11 съветника в местния парламент

С убийствена преднина кандидатът на ГЕРБ В Созопол Панайот Рейзи спечели на първия тур надпреварата за кмет на община Созопол за втори мандат. За Панайот Рейзи гласуваха 61% от гласоподавателите, което е най-високия резултат в провеждането на избори през последните 20 години в Созопол.

„Уважаеми съграждани, приятели!
Приключи първия тур от местните и президентските избори и с гордост можем да се похвалим с една от най- високите избирателна активност в страната при упражняване на правото ни на вот. Това покава за пореден път високата гражданска активност и отговорност на жителите на общината при взимане на важни национални и местни решения и упражняването на демократичните права.

Можем да се поздравим и с безапелационна победа на ПП ГЕРБ, при която за кмета на общината гласуваха над 60% от гласоподавателите и своя вот дадоха за 11 общински съветника в местния парламент. Това е твърда и категорична победа! Това е Вашата победа! Защото всички вие гласувахте за по- доброто бъдеще на жителите на община Созопол и за изграждането на Созопол като европейски град и перла на Българското Черноморие. Вие дадохте висока оценка на всичко свърщено досега и вдигнахте още по- високо нивото пред мен и моя екип за следващите четири години.

Continue reading

Прекъсване на водоподаването в община Созопол утре 11

Прекъсване на водоподаването в община Созопол утре

Прекъсване на водоподаването в община Созопол утре 12На 13 октомври/четвъртък/, от 9 до 18 часа са възможни аномалии във водоподаването на град Созопол, град Черноморец, село Равадиново и село Атия, съобщават от ВиК – Бургас.

Причината е неотложен авариен ремонт на магистрален водопровод в община Созопол.

Sozopol.org

Уникална монетна находка откриха археолози край Созопол 13

Уникална монетна находка откриха археолози край Созопол

Уникална монетна находка откриха археолози край Созопол 14
снимка: Булфото

На ридът Света Марина до Созопол археолози откриха 30 броя бронзови монети, на които са изобразени главата на Аполон, а на обратната страна котва и Аполон седнал на Омфалос (камък считан за центъра на света). Монетите са характерни за Елинската епоха.

Обектът, на който са намерени монетите е вила от 4 – 3 век преди Христа и е първи по рода си в извън градска структура.

Разкопките са започнати през 2010 година в рамките Българо – Френски проект под наслов „Понд Еоксин“ – Аполония. Целта е да се изготви архиологически кадастър от Ропотамо до Атия и да се Continue reading

Катастрофа на пътя Бургас-Созопол отне човешки живот 15

Катастрофа на пътя Бургас-Созопол отне човешки живот

Катастрофа на пътя Бургас-Созопол отне човешки живот 16
снимка: capital.bg

34-годишен мъж от София с инициали Г.Г. е загинал при катастрофа станала вчера, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Инцидентът е станал около 17.30 ч. на 24 май  на пътя Бургас – село Атия.  Малко след спирка „Моряк“, лек автомобил „БМВ Х 6“, с бургаска регистрация, управляван от 53 годишния Б.К. от Созопол допуска ПТП с пътуващия пред него лек автомобил  „Сузуки Балено“, с врачанска регистрация, управляван от 34 год. Г.Г. от София.

Continue reading

Приоритет на Община Созопол: социалната политика

Приоритет на Община Созопол: социалната политика 17
снимка: Чайков

Планът за действие по изпълнение на Общинската стратегия за 2011 г. е обезпечен с близо 800 000 лв.

Общинските съветници единодушно приеха два основни документа на община Созопол, свързани със реализация на социалната политика на територията на общината и планиране на дейности и мероприятия за повишаване на стандарта на социалните услуги в периода до 2015 г.

Това стана по време на 54-то редовно заседание на Общински съвет Созопол.

Continue reading