Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 1

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол

На 1 юли завърши Републиканския шампионат по академично гребане за момчета и юноши младша възраст, който се проведе в Пловдив.

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 2При юношите младша възраст с участие на 17 лодки, шампиона на България за 2011 година на скиф стана Константин Вълчев.

Созополският гребец се окичи със златен медал след като  финишира пръв в оспорваната гонка.В яростна борба за короната на гребането се бореха отборите „Бургас”, „Тракия” и „Електрон”. В този ред лодките настъпваха към финала гребло до гребло, когато на 200 м. от финала Константин Вълчев с отличната си подготовка и воля за победа обърна реда на лодките в своя полза. Така спази заданието на треньора си. Времетраенето на шампиона е 3.40 мин. Този финал бе най- красивия по време на цялото състезание и изправи публиката на крака, която награди победителя с бурни аплодисменти. С тази си победа Константин Вълчев взе короната от лидера, който е с една година по- голям от созополския състезател. Борбата за лидерство продължава за златния медалист от Пловдив с подготовка за Балканиадата, която ще се проведе на 10 и 11 .09. 2011 г. на Златния рог, Турция.

Continue reading