Созопол

Созопол открива сезон лято 2014 с концерт на 2 Юни

Созопол

Понеделник – 02 Юни 2014, Созопол

На сцената на Амфитеатър „Аполония“ Орлин Горанов и Тони Димитрова ще изнесат концерт по случай официалното откриване на сезон ЛЯТО 2014.

Continue reading

V-ти Общински събор „Кукери и маскарадни игри” 1

V-ти Общински събор „Кукери и маскарадни игри”

V-ти Общински събор „Кукери и маскарадни игри” 2
Кукери и маскарадни игри

За пети път община Созопол организира събор „Кукери и маскарадни игри”. Той ще се проведе на 26.02.2012 г., неделя от 11.00 ч. на Амфитеатъра.

Кукерските дружини ще се събират на пл. Черно море от 9.00 ч. до 10.30 ч., откъдето ще тръгне и празничното дефиле по улиците на Созопол към сцената на Амфитеатъра.

източник: www.sozopol.bg

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол 3

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол

Един от най-известните детски ансамбли в цял свят „Йипс“ ще изнесе концерт в Созопол на 7 август, неделя от 20.00 ч. на Амфитеатър Аполония

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол 4Уникалната формация ще се представи в Созопол с 50 певци и танцьори. Те включиха града в своето турне в България по покана на кмета Панайот Рейзи, с което участниците в богатия културен афиш на община Созопол излизат извън рамките на Европа.

Авторската им програма за музикално и танцово обучение е отличавана многократно от журитата на международни фестивали. Техните спектакли са посрещани с възхищение от публиката в родната им страна и чужбина. Не случайно Хонг Конг гордо ги нарича културен посланик на своята държава.

Continue reading

Созопол празнува днес 5

Созопол празнува днес

Празнична света литургия бе отслужена в параклиса „Света Марина” в Созопол по случай празника на града – 17 юли

След литургията беше раздаден курбан. Преди броени минути (в два часа следобед) започнаха народни борби в местността „Света Марина”, в морския град.

Празичната програма включва още традиционен плувен маратон  и ветроходна регата. Победителите в нея ще бъдат наградени от 17.30 часа на Амфитеатъра. По-късно, в 20.00 часа, отново на Амфитеатъра ще се проведе празничен концерт.

Утре вечер от 20.00 ч. созополчани и туристите ще могат да видят и чуят на живо концерт на Б.Т.Р.

Фото репортаж „Плувен маратон по случай празникът на Созопол“, снимки: Мариета Танева

Continue reading

Празници на Созопол 6

Празници на Созопол

Празници на Созопол 7
Света Великомъченица Марина

Програма за празниците на Созопол

15.07.2011г.,петък,

12.00 ч.-Първа ветроходна регата-откриване –„Марина Порт Созопол”

17.30 ч.- изложба „Кметовете на Созопол” – сградата на общината

16.07.2011г.събота

10.00 ч.- Подводен риболов- старт – пристанище Созопол

13-30 ч.- Първа ветроходна регата – гонки

16.00 ч.- Подводен риболов – финал

18.15 ч.-Тържествено вдигане на националния флаг – Амфитеатър

18.30 ч.- Полагане на венци пред Паметната арка – Морски парк

19.00 ч.- Откриване на изложба „Видима” – Художествена галерия Созопол

21.00 ч.- Фолклорен концерт – Амфитеатър „Аполония“

 

17.07.2011г.,неделя

Continue reading

"София Филм Фест на път" за втори път в Созопол 8

„София Филм Фест на път“ за втори път в Созопол

"София Филм Фест на път" за втори път в Созопол 9
София Филм Фест в Созопол

Официалното откриване на фестивала е на 21 юли (четвъртък), със специална прожекция на новия български игрален филм Лора от сутрин до вечер

Тази година за втори път от 21 до 27 юли „София Филм Фест“ става отново част от културния живот на Созопол със селекция от качествени световни игрални филми. В градът на „Аполония” ще се състои „София Филм Фест на път“.

Първото издание на фестивалът „София Филм Фест на път“ бе посещавано с интерес от жителите и гостите на Созопол. Всички прожекции ще са в Амфитеатър Аполония и са с вход: свободен.  В случай на лоши метеорологични условия, филмите ще бъдат прожектирани в залата на читалище „Отец Паисий“.

На следващия ден 22 юли (петък) ви очаква среща с новия филм на носителя на „Оскар“ Данис Танович с участието на Мики Майнолович – Цирк Колумбия.

Съботният ден 23 юли ви предлага два филма. От 21:00 часа е сръбската комедия Когато порасна, ще стана кенгуру, а веднага след нея, в 23:00 часа започва провокативният филм на Том Тиквер Тройка.

Continue reading

Котвата в Созопол, The anchor in Sozopol

БНТ ще излъчва на живо фестивалните франкофонски дни от Созопол

БНТ ще излъчва на живо фестивалните франкофонски дни от Созопол 10
снимка: Стоян Чайков

Първи Международен франкофонски фестивал „Солей” ще се проведе в Созопол в рамките на три дни. Той включва концерти, модно ревю и изложба. Специални гости на франкофонския фестивал ще бъдат Н.Пр. посланикът на Република Франция у нас Филип Отие, посланикът на Румъния Антон Пъкурецу, посланикът на Конфедерация Швейцария Регина Ешер, посланикът на Кралство Белгия Марк Михилсен и директора на Френския културен институт Дидие Талпен.

Continue reading

Созопол посрещна Първа пролет

Созопол посрещна Първа пролет 11Общоградско тържество по случай Първа пролет започна точно в 12:00ч. и събра малки и големи на площада до амфитеатъра.

Всички заедно се хванаха на дълго хоро за да изпратят зимата и посрещнат пролетта.  С усмивка на лице и пролетно настроение гражданите и гостите на Созополотбелязаха Първа пролет, а с нея надеждата за радост, щастие и успехи!

Continue reading

Покана от Община Созопол

Покана от Община Созопол 12Уважаеми съграждани,

Община Созопол ви кани на общоградско празненство по случай Първа пролет.

Празникът ще се състои на 22 март, вторник от 12.00 ч. на площада до амфитеатъра.

Приятели, нека с усмивка посрещнем пролетта, а с нея и надеждата за радост, щастие и успехи.

Нека заедно да кажем „сбогом” на лютата зима и хванати на дълго хоро да посрещнем по- доброто време.

Continue reading

Още за карнавалното шоу в Созопол

Още за карнавалното шоу в Созопол 13Както стана ясно по-рано днес, близо 300 бяха маскираните, които взеха участие в ІV Общински събор „Кукери и маскарадни игри”, организиран от община Созопол по случай Сирни Заговезни. Групи от Атия, Зидарово,Росен и Равадиново показаха народни обичаи свързани със Заговезни и автентични кукерски игри на сцената на амфитеатъра пред многобройната публика. Созопол бе представен от Тракийско дружество „Яни Попов”, чието присъствие по традиций е най-многобройно.

Тази година на маскарадния празник участие взеха и младежи от новоучреденото  младежко дружество към тракийско дружество „Яни Попов”.

Continue reading