Александра Маринова - златен медал на световното първенство по карате

Александра Маринова е най-добрата каратистка в света

България спечели два златни медала на световното първенство по карате киокушин, което се проведе в зала „Арена Армеец“ през уикенда. При жените в категория над 70 кг Александра Маринова размаза с 5:0 Мария Панова (Русия).

Другото ни злато бе при мъжете в кат. до 75 кг., където Стилиян Петров надделя с 4:1 над Артьом Назаретян (Русия).

Александра Маринова - златен медал на световното първенство по карате

Александра спечели най-високото отличие като прегази противниците си и бе непобедима на татамито на първото световно първенство по карате, което се провежда извън Япония. Най-добрата каратистка на планетата е възпитаничка на Карате клуб „Буши До” в град Черноморец и няма състезание, което да не е спечелила и вече като състезател от Националния отбор.

Continue reading

Александра Маринова завоюва златото на Франция 1

Александра Маринова завоюва златото на Франция

Александра Маринова завоюва златото на Франция 2Александра Маринова от Карате Клуб ”Буши до”-гр. Черноморец за пореден път доказа ,че е най-добрата и най-перспективна млада състезателка.

Този път тя триумфира на френска земя, като спечели първото място на най- престижният спортен форум по карате на Стария континент.

Александра елегантно и със стил се справи с две от най-добрите каратистки и се увенча със златото като състезателка на Националният ни отбор за Европейската купа по карате киокушин във френският град Годервил.

Continue reading

Бал на спортиста в Община Созопол

Бал на спортиста в Община Созопол 3На 17 декември в Созопол се проведе бал на спортиста, на който бяха избрани десетте най-добри спортисти на Община Созопол.

На бала присъстваха 130 деца и младежи, спортисти от 10 спортни клуба към Община Созопол. 10-те най-добри бяха наградени с купи и парични награди.

Първо място взе Александра Маринова – карате, а второто място зае Ахмед Тунджай – борба.

Отличените спортисти получиха приветствия от заместник кмета на общината – Катя Стоянова и секретаря на младежта и спорта Илиян Стефанов.

Continue reading

Александра Маринова от Черноморец взе злато на киокушин-кай в Москва

Александра Маринова от Черноморец взе злато на киокушин-кай в Москва 4Нокаута на Сашка влезе в историята на каратето

Четири медала завоюваха българските момичета на откритото първенство на Русия по киокушин-кай за юноши и девойки. Трето място и бронзови отличия са взели Михаела Иванова (14 – 15 г., 50 кг, Бургас) и Силвия Йосифова (16 – 17 г., 50 кг, Велико Търново). На финал се класираха Александра Маринова (16 – 17 г., +65 кг, Черноморец) и Василена Кузмова (14 – 15 г., до 60 кг, Първомай). Сашка (на снимката вдясно), която има сериозен опит при жените, нокаутира съперничката си с първия удар, с което взе и специална награда от организаторите на турнира. Василена обаче загуби решителната среща и остана с утешителната вицешампионска титла.

Continue reading