Созопол протестира срещу цените на горивата с 10 км/час

Созопол протестира срещу цените на горивата с 10 км/час 1
Четири мотора предвождаха колоната протестиращи

Днес в Созопол успешно бе проведен трети протест срещу цените на горивата в България – част от вторият национален протест.

В 13:00ч. на старото пристанище в града бе прочетено официалното изявление на протеста:

от Facebook групата ,,НЕ! НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА’’

Днес 27.03.2011 година.
Ние гражданите на България, които не сме доволни от високите цени на горивата, днес отново излизаме на мирен протест в цялата страна.
След 13.03.2011, за пореден път искаме да обърнем внимание на управляващите ни относно високите цени на горивата. Смятаме, че предприетите мерки на правителството в тази насока ще донесат краткосрочен и недостатъчен ефект върху цените на горивата. Да не говорим, че те изкривяват свободния пазар и нарушават нормалната конкурентна среда.
Искаме отново да заявим , че ще отстояваме докрай нашите искания :

  • цена на горивото до 2.00 лв. / с ДДС /
  • прозрачност при образуването на цените на горивата
  • ПЪЛНО либерализиране на пазара на горива и премахване на излишните административните и законови пречки пред ВСИЧКИ вносители

Continue reading

Трети протест срещу цените на горивата в Созопол

Трети протест срещу цените на горивата в Созопол 2
Архив. Шофьорите търпеливо чакат своя ред. Снимка: sozopol.org архив

Трети протест срещу цените на горивата ще се проведе в Созопол на 27 март в неделя, съобщиха организаторите. Организацията на протестните действия ще бъде решена по-късно днес. Мястото на срещата отново е старото /рибарско/ пристанище в Созопол – Неделя точно в 13:00ч.

Инициативата за пореден протест отново се е зародила в интернет пространството. На първите и вторите протестни действия на жълтите стотинки на 13 и 20 март над 20 автомобила заредиха горива до лев – два. В инициативата се включиха служебни, таксиметрови автомобили и граждани.

Continue reading

Дъждът не попречи на созополчани да протестират за пореден път

Дъждът не попречи на созополчани да протестират за пореден път 3
снимка: sozopol.org

Дъждът не попречи на созополчани да излязат на протест, заредайки гориво в автомобилите срещу символична сума пари.

Социалната мрежа Фейсбук бе основната комуникация между хората, несъгласни с цените на горивата в България.

Недоволните шофьори от 10:00ч. днес започнаха да прииждат със своите автомобили на уроченото място. Старото пристанище бе сборния пункт, от където с вкючени аварийни светлини, колоната от коли потегли към първата бензиностанция край град Черноморец.

Благодарим за разбирането на служителите на бензиностанциите, където протестирахме.  На всички ни е ясно, че единствено сплотени можем да търсим правата си на граждани на държавата България, избиратели на управляващата власт и данъкоплатци. Не можем да повярваме, че няма картелно споразумение между търговците на горива в България!

Ще участваме отново и на националния протест срещу цените на горивата в България на 27.III.2011г. – Неделя.

заявиха протестиращите, показвайки шепи с жълти стотинки с който зареждаха гориво.

Шофьорите обърнаха внимание, че една от националните телевизии взе под внимание тяхната кауза и също отрази техните искания.

Continue reading

Созопол се включи в протеста срещу високите цени на горивата

Созопол се включи в протеста срещу високите цени на горивата 4
Бензиностанция Лукойл - Черноморец бе първи домакин на днешния протест

Неделният ден в Созопол бе слънчев и топъл, което преповдигна настроението на гражданите несъгласни с високите цени на горивата. И както в цялата страна с хиляди автомобили, така и Созопол се включи в протеста с над двадесет автомобила и два класически мотора /чопър/. Протестиращите успяха да се организират с помощта на социалната мрежа „Фейсбук“ за по-малко от денонощите.

Точно в 10:00ч. на паркинга на старото пристанище в Созопол започнаха да пристигат протестиращите граждани, шофирайки техните возила.

Организацията се проведе за минути, веднага щом на всички мотори и автомобили бяха раздадени протестните стикери. Колоната от недоволни граждани, както и представители на властта потегли от Созопол към първия домакин на днешния протест – бензиностанция „Лукойл“ – гр.Черноморец. Там всички возила бяха заредени със символична доза гориво и разходените суми бяха надлежно фактурирани.

Continue reading