Учредиха официален фен клуб на ФК „Созопол”

26 активни фенове  на ФК ”Созопол” учредиха Централен клуб на привържениците на ФК”Созопол”.

Учредяването на централния фен клуб стана в присъствието на Румен Димов, изпълнителен директор на тима,  капитана на отбора Михаил Ралев и общинския съветник Гено Пухов,  председател на Комисията по спорт, култура, образование, здравеопазване, вероизповедание и социална политика.

Участниците в учредителното събрание бяха запознати с целите, които си поставя централния клуб на привържениците на созополския отбор.

Идеята е фен клуба да работи в тясно сътрудничество с футболния клуб и да подпомага дейността на школите към клуба, както и в организацията на мачовете.

Това е само началото,след което ще започнем изграждането и на други фен клубове

заяви Румен Димов и допълни, че привърженици на отбора има в Ахтопол, Царево, Приморско, Черноморец, Равда и Бургас. Ще бъде засилен и обмена на информация между ръководството и членовете на Централния клуб и футболния отбор.

Избран бе управителен съвет от седем члена като председател на клуба е Димитър Апостолов, а зам. председател Кирил Батоев. Останалите членове на Управителния съвет са Йордан Илиев, Георги Желев, Евгений Найденов, Стойчо Жавов и Николай Николов.

Насрочено бе и следващото събрание на Централния клуб на привържениците на ФК ”Созопол” за февруари месец, когато клубът ще е вече съдебно регистриран и членовете ще се запознаят с устава му.

Присъстващите се интересуваха, кога отбора ще играе на стадиона и настояваха това да стане възможно най- скоро. Изпълнителният директор на ФК ”Созопол” Румен Димов обясни, че март месец отбора ще може да приеме съперници на созополския стадион. Към момента съоръжението е зазимено, като водата е източена. Първата трева вече е поникнала и специални химикали са разпръснати, за да я предпазят. Още два пъти ще се засажда трева и едва тогава стадиона ще бъде напълно готов. Мачове ще се играят, но няма да тренираме там докато тревното покритие не бъде напълно готово-заяви още Румен Димов.

Той обърна специално внимание на школите към футболния клуб. 84 деца от цялата община тренират в школите за старша, младша възраст, юноши и подготвителна група.

Всички отбори са класирани на челни места в своите групи, което е много добра база на която ние, ръководството ще стъпим, за да създадем отбора с който ще влезем в професионалния футбол

заяви изпълнителния директор и подчерта, че основната задача през следващите две години е попадане на ФК ”Созопол” в „Б” група.

Румен Димов сподели с присъстващите идеята за младежки международен футболен турнир през април месец и изрази надежда, че след като участниците видят нивото и спортната база, в Созопол ще бъдат привлечени и професионални отбори.

Източник: Прес център Община Созопол

1 thought on “Учредиха официален фен клуб на ФК „Созопол””

  1. Хореографията е страшна – 5 пияни дядовци с тъпан и сирена WOW …

Leave a Comment