Aкция – 5-метров Христос чака данъчните в Созопол

Личната статуя на Христос на бизнесмена Лолов стърчи в Буджака Снимки: Google Earth

Разпятието се издига в имението на издирван за измами бизнесмен в буджака

“Да дойдат бирниците, има какво да видят”, шушукат вече в созополския квартал Буджака. Отскоро го наричат “азиатската част” на града. Подобно на Истанбул и Созопол е разделен на две части – едната с античната архитектура и хилядолетна история и другата част в местността Буджака, достъпна само за баровците, обясняват хората, пише “Стандарт” по повод проверките на НАП.
Всъщност Буджака край Созопол ще се окаже най-интересната зона за данъчните в Бургаско. В последните години на метри от морския бряг там изникнаха огромни хасиенди, собственост на политици, митничари, строителни босове, интелектуалци от страната.

Някои са направо върху скалите, други от богаташите са си направили частен кей, мнозина безпардонно са оградили земята и достъпът до морето за местните е невъзможен. Повечето къщи са с видеонаблюдение, вратите им са с фотоклетки, вечер са осветени както къщите, така и улиците, които представляват селски чакълест път.

Местните в Созопол се шегуват, че повечето къщи са в стил “мутробарок”, но има и архитектурни шедьоври. Някои от собствениците на палатите тепърва ще трябва да доказват произхода на парите си.

В един от тузарските домове има над 5-метров кръст с изобразена фигура на Христос в естествени размери. Дворът на къщата е с размери на паркинг пред мол. Градината е в райграс и палми, а между тях има статуи на праисторически животни.
Частен кей и собствен естествено ограден залив са другите набиващи се на очи екстри.

Източник: Стандарт

Leave a Comment