Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019

Ангелина Недин представя свои картини в подкрепа на Бургас 2019

Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019Талантливата художничка от Созопол – Ангелина Недин представя своите картини в единадесета самостоятелна изложба в Галерия „Бургас“.
Експозицията, която е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, обещава да представи най-доброто от произведенията на созополската художничка.
Изложба номер 11 на Ангелина Недин бе открита на 11 юли от Митко Новков в Галерия „Бургас“ в 18.30 часа.

Continue reading

Първа изложба на Светла Димитрова в Созопол 1

Първа изложба на Светла Димитрова в Созопол

Първа самостоятелна изложба на Светла Димитрова

Първа самостоятелна изложба на Светла Димитрова ще бъде открита на 12 март 2013г.  в сградата на Общински съвет, гр. Созопол.

Произведенията на созополската художничка ще мога да бъдат видени от 12 до 25 март.

Светла Димитрова е родена в Созопол. Тя е самоук художник и рисува от малко повече от година. За този период има нарусивани повече от 150 картини, някои от които са в частни колекции в България, Русия и Гърция.

Continue reading

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ! 2

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ!

Българската Национална Телевизия гостува на Созопол с предаването „В неделя с…”

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ! 3
снимка: Чайков

В неделя водещите [1] разговаряха с кмета на града Панайот Рейзи, главния  архитект на община Созопол Румен Александров, както и с други изтъкнати имена на Созопол. Домакини бяха управителят на Марина Порт Созопол и председателят на общинския яхт клуб Созопол.

 

Вдъхновението, което ни носи морето зрителите на БНТ разбраха от младата ни съгражданка – поетесата Теодора Стефчева и художничката Ани Недин.

Continue reading

Созополска картина спечели голямата награда на Бургаски конкурс

Созополска картина спечели голямата награда на Бургаски конкурс 4Директорът на Художествената галерия в Созопол художникът Иван Бахчеванов е един от тримата художници, получили бронзовата статуетка „ Венера Бургаска” на склуптора Огнят Петков в галерия „Петко Задгорски”.

Иван Бахчеванов спечели  наградата от тазгодишното 4-то издание на биеналето за съвременно изкуство „Приятели на морето” с картина със созополски мотиви. Журито с председател Стоян Цанев го определи за лидер сред живописците заради мащабвото му платно”Четири измити спомена от едно плаване на непознато море”, което може да се възприема като 4 отделни картини. Специален механизъм позволява рамката да се завърта и във всяка позиция да се открие нов сюжет.

Continue reading