Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019

Ангелина Недин представя свои картини в подкрепа на Бургас 2019

Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019Талантливата художничка от Созопол – Ангелина Недин представя своите картини в единадесета самостоятелна изложба в Галерия „Бургас“.
Експозицията, която е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, обещава да представи най-доброто от произведенията на созополската художничка.
Изложба номер 11 на Ангелина Недин бе открита на 11 юли от Митко Новков в Галерия „Бургас“ в 18.30 часа.

Continue reading

снимка на Созопол

Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка

Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Коледен благотворителен бал се проведе в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Балът е традиционен за членовете, симпатизантите и съмишлениците на Ротари клуб Созопол.

За пореден път благотворителното общество в града се събра, обединено от идеята всеки да отдели време, средства и енергия, за да се създаде добронамереност и приятелства, да бъде направено онова, което е истинско и което е от полза на всички хора.

С тези думи и с признателност за свършената досега работа се обърна към участниците в благотворителния бал председателят на Ротари клуб Созопол арх. Румен Александров.

Continue reading

Ангелина Недин гостува на Пловдив 2

Ангелина Недин гостува на Пловдив

Ангелина Недин гостува на Пловдив 3
Созопол ще гостува на Пловдив чрез 25 прекрасни морски пейзажа на Ангелина Недин Снимка: © Ангелина Недин - картини

През един от най-горещите летни месеци Созопол ще гостува на Пловдив чрез 25 прекрасни морски пейзажа на Ангелина Недин. Изложбата ще бъде открита на 22 август (понеделник) в галерия „Червеното пони“ от 19 часа.
Много естествена и искрена е в платната си Ангелина. Без маниерност, с деликатност и любов, тя е нарисувала своето море. Чрез силата на цветовете и голяма доза романтизъм, тя е сътворила своите откровени и слънчеви пейзажи вдъхновени от красотата в природата. Всяка нейна картина е разказ за красив свят, в който искаш да присъстваш.

Continue reading

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ! 4

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ!

Българската Национална Телевизия гостува на Созопол с предаването „В неделя с…”

Музика, поезия и море от Созопол по БНТ! 5
снимка: Чайков

В неделя водещите [1] разговаряха с кмета на града Панайот Рейзи, главния  архитект на община Созопол Румен Александров, както и с други изтъкнати имена на Созопол. Домакини бяха управителят на Марина Порт Созопол и председателят на общинския яхт клуб Созопол.

 

Вдъхновението, което ни носи морето зрителите на БНТ разбраха от младата ни съгражданка – поетесата Теодора Стефчева и художничката Ани Недин.

Continue reading

Младата созополска пианистка Мина Недин спечели награда в конкурса „Бъдещето на България“

Малката пианистка пребори 14 конкуренти с творба на Атанас Косев

Младата созополска пианистка Мина Недин спечели награда в конкурса "Бъдещето на България" 6
Мина Недин изпълнява своето клавирно представяне

9-годишната Мина Недин за втора поредна година обра овациите на Четвъртия национален конкурс за изпълнение на клавирни творби от български композитори „Бъдещето на България“.

Тя спечели първо място във възрастовата си категория – деца от трети клас.

Композиторът на любимата на всички българи песен “Семеен спомен за Поморие” – Атанас Косев донесе успех на младата пианистка от Созопол.

Конкурсът се проведе в неделя, 15 май, в залата на Областна администрация Бургас. В него участваха деца от цялата страна, а във възрастовата група на Мина претендентите за първото място бяха 14 малки музиканти. Условието за участие в конкурса бе свирените творби да бъдат на български автори.
Continue reading

Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка

Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка 713 000 лв. бяха събрани на благотворителен бал, организиран от Ротари клуб-Созопол.

Благотворителното събитие събра созополски ротарианци, приятели от цялата страна и елита на Созопол и Черноморец, обединени от идеята да бъде построена нова детска площадка в града. Благотворителният бал бе официално открит от президента на Ротари-Созопол Иво Илиев, който благодари на всички приели поканата и пожела подобни идеи да намират все повече съмишленици.

Тук сме да подкрепим поредния проект на Ротари Созопол, който получи и висока оценка от Ротари-България

заяви в обръщението си към присъстващите Илиев.

Continue reading

Възрастни ходят на курсове по рисуване в Созопол

Възрастни ходят на курсове по рисуване в Созопол 8Всеки желаещ да се научи да рисува без ограничение на възрастта вече може да го направи. Условието е да живее в Созопол, за да посещава курсовете по рисуване, които се организират в местното читалище. Те се ръководят от художничката Ангелина Недин.

Групата е само от възрастни курсисти, които имат различни професии. Инициативата за курсовете по рисуване дошла от тях. Те се обърнаха към мен и споделиха, че имат желание да се научат да рисуват

разказа Ангелина Недин.


Continue reading

Морето на Ангелина Недин в Бургас

Морето на Ангелина Недин в Бургас 9Нова изложба живопис на младата художничка Ангелина Недин ще бъде показана в галерия „Бургас” на улица „Абоба” 13. Морето на Созопол, край което е израснала Ангелина, прелива от платната и изпълва с настроение. Изложбата ще бъде открита на 7 октомври (сряда) от 18.30 часа.

 

 

 

 

Това е седмата самостоятелна изложба на Ангелина. За художничката числото 7 е знаково, за това определя експозицията си като юбилейна.

Морето на Ангелина Недин в Бургас 10Ангелина Недин е родена на 4 май 1973 г. в Созопол. Завършва художествената паралелка на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас и Националната академия по изкуствата „Николай Павлович“ – София в ателието на проф. Валентин Колев и доц. Божидар Бояджиев.

 

 

 

 

Източник: BurgasInfo