Созопол ликува!

Созопол ликува - Панайот Рейзи показва чека - награда за първото място на Созопол
Созопол ликува! 1
Днес в 16:30ч. пред сградата на община Созопол кмета Панайот Рейзи показа чека, с който бе награден античния Созопол

В късния следобед площадката пред сградата на община Созопол почерня от хора. Жителите на града бяха дошли да посрещнат кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който носеше чека за 1 000 000 лв.- награда за първото място в класацията „Чудесата на България”.

Още с пристигането, градоначалникът показа чека и го вдигна високо, за да го видят всички присъстващи. Ръкопляскания и овации, поздравлание и пожелания за още успехи в името на Созопол съпровождаха кмета Рейзи до входа на общината, където той направи изявление към своите съграждани.

Изключително се вълнувам, защото мисля, че това е един от прекрасните моменти, в които всеки от нас се чувства горд, че е жител на Созопол. Изкам да заявя, че този чек, тази награда и признание за Созопол се дължи на всички вас, които гласувахте  и  на всичики, които подкрепиха идеята и желанието на Созопол да бъде пръв със своите исторически и археологически паметници. Благодаря на младите хора в Созопол, които бяха най-активни в гласуването и със своя вот допринесоха за челната позиция на нашия град. Созопол има 2 620 години история, но най-ценното сте вие, неговите жители”

сподели кметът Панайот Рейзи в обръщението си към своите съграждани и благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството, които въпреки кризата намират средства за подпомагане на туризма.

Думите на кмета бяха посрещнати с бурни аплодисменти и  въодушевени от наградата и признанието, което получи Созопол  хората се хванаха на дълго хоро.

Кметът почерпи всички с отбрано вино, приготвено специално за 2 620 годишния юбилей на Созопол и се хвана на хорото със своите съгражадани. Вдигнаха се много наздравици с пожелание за още успехи на Созопол, а музиката и  витите хора пръдължиха до късния следобед.

Екипът на www.Sozopol.org благодари за всички съграждани, гости и приятели на града, които допринесоха за това името на Созопол да се знае и като “Созопол е №1”

Източник: Прес център община Созопол