Йоргос Гунаропулос от Созопол – един филм от Созопол за Созопол

Йоргос Гунаропулос от Созопол - един филм от Созопол за Созопол

От няколко дни в Созопол се забелязват плакати, съобщаващи за предстоящата прожекция на документалния филм “Йоргос Гунаропулос от Созопол” в Лятното кино на 27 август, Неделя, от 20:00 часа при вход свободен. 

Освен наследниците на родения в Созопол художник, сред участниците във филма се забелязват имената на няколко от днешните созополчани – това са Радост Георгиева, Аспасия Порожанова и Тодор Георгиев, с чийто добре познат на публиката глас е озвучена продукцията. 

Те обаче не издават повече подробности за сюжета, основан на биографична информация за Йоргос Гунаропулос, но и обещаващ да разкаже за неговата правнучка, която за първи път посещава морското градче в търсене на собствените си корени. “Дали тя ще открие света от спомените на художника?” се пита в анонса на събитието – https://www.facebook.com/events/284805640815327 

трейлър на филма:

Trailer: Giorgos Gounaropoulos from Sozopol

Това е третият документален филм, по който работя с Ясен Харалампиев, изданието за Гунаропулос беше третата ми книга, историите, които разказваме във филма също са три. Остава да го покажем на поне три континента!
споделя за sozopol.org сценаристът на филма Елисавета Станчева. Тя разказва и за една интересната инициатива, насочена към международните фестивални сцени.
Tweet

“Идеята ни е историята и красивите кадри от Созопол да пътуват по света, но пред реализирането ѝ стои подробността, че всеки фестивал изисква такса за преглед от журито. 

Затова с асистента на продукцията – Ели Марбург – съставихме списък и поканихме всеки, който би искал да стане патрон на представянето на филма на определен фестивал, да го резервира и да финансира таксата за селекция. Все още “свободните” фестивали могат да се намерят тук: https://www.thingstogetus.com/gounaro-movie.
По време на премиерата ще съобщим, какво сме постигнали заедно и кои са тези, които са ни подкрепили до момента. На колкото повече места изпратим филма, на толкова повече сцени имаме ще имаме шанс да бъдем избрани за прожекция!
Благодарна съм на по-големите частни дарители и на Община Созопол за подкрепата, свързана със заснемането на филма, на този етап обаче умишлено се обръщаме към хората – считам, че активизирането на съмишленици е много важна част от всеки творчески процес .”

Информация за премиерата в Созопол:

Кога: 27 август, неделя, 20:00 часа

Къде: Лятно кино Созопол, ул. Аполония №52

Как: Прожекцията ще се осъществи със свободен вход до запълване местата в киното. 

Leave a Comment