Тодор Чобанов: Целта е да се удвоят средствата за развитие на туризма

Тодор Чобанов, зам.министър на културата

Голямата цел на национална кампания „Чудесата на България” е да се обединят усилията на всички, за да има ясна визия кои са обектите и как ще се обгрижват. Това заяви заместник-министърът на културата Тодор Чобанов по повод гласуването, което върви за избор на културно-исторически обекти, които ще влязат в програмата. Платформата е отворена могат да бъдат правени всякакви предложения, обясни Чобанов и допълни, че фаворити засега са Созопол и Несебър.

Според заместник-министъра след приключване на гласуването на 16 февруари е важно страната да се подготви за следващия програмен период.

Тук целта е да се удвоят средствата за развитие на туризма и по-специално за културния туризъм. През този програмен период средствата за развитие по Оперативна програма „Регионално развитие” бяха около 200 млн. евро. Идеята е през следващия период те значително да се увеличат. Ние все още не сме ги усвоили тези средства за този програмен период и много се надявам усилия като това да допринесат за доброто им усвояване, като разбира се основен бенефициент са общините

каза Чобанов. Голямата цел е работата по Стратегическия план за културния туризъм, обобщи заместник-министър Тодор Чобанов и допълни, че ясно трябва да заявим нашите приоритети, за да получим и съответното финансиране от ЕС.

Източник: ИА “Фокус”

Leave a Comment