Общо 14 общини от Югоизточен регион ще участват в Международен туристически панаир в Сърбия

Както бе оповестено вчера, общо 14 общини от Югоизточния регион на страната ще участват в предстоящия туристически международен панаир в Нови Сад в Сърбия. Това каза председателят на Алианса по туризъм за Югоизточен регион Мария Инджова.

Присъствието на морските общини от Бургаска област е впечатляващо, а община Несебър дори ще се представи с два щанда допълни тя.

Комплиментът е изцяло за колегите, които положиха много усилия от алианса и разбира се благодарности за кметовете на нашите общини Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево, които с много желание прегърнаха тази идея. В условия на криза това е печелившата формула. Всички сме убедени, че с положителния заряд и емоцията, с която организираме всичко и тръгваме, няма как да няма отлични резултати. Там ще има представители на туристически организации и общини от Европа и Азия. Там ще срещнем и нашите традиционни партньори, но сме убедени, че ще създадем и нови контакти .Ще върнем носталгията на Чехия, на Словакия, на бившите югославски републики, на Полша към Южното Черноморие, нещо което преди 20 години беше факт, но за голямо съжаление в условие на нова политическа ситуация нещата се измениха

каза Инджова.

Според участниците в бъдещата туристическа борса на международния панаир в Сърбия само с общите усилия може да се постигне и голям успех в рекламата на родния туристически продукт. Изложбената площ на българските туристически общини ще е под формата на кораб, чиято мачта ще е в цветовете на българското знаме, а всички щандове също ще бъде украсени с българския трикольор. От 28 септември до първи октомври ще е международният туристически панаир в Сърбия.

Източник: ИА “Фокус”

Leave a Comment